Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Minstens 5 jaar geen treinverkeer naar Leer wegens doorboorde brug

- advertentie -

Weener – De vernielde spoorbrug over de Ems bij Weener moet volledig vervangen worden. Dat meldt de Deutsche Bahn (Duitse Spoorwegen). Dat betekent dat er minstens vijf jaar geen treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en Leer mogelijk is.

- advertentie -

Donderdagavond doorboorde een vrachtschip de spoorbrug. Niet alleen het middengedeelte is daarbij beschadigd, maar ook het fundament van de brug is vernield, zegt woordvoerder Egbert Meyer-Lovif.

Treinverkeer
Dat heeft niet alleen gevolgen voor het scheepvaartverkeer, maar vooral voor het treinverkeer tussen Bad Nieuweschans en Leer. Arriva-treinen kunnen vanaf Groningen niet verder dan Bad Nieuweschans.

Vanaf daar moeten reizigers richting Leer verder met bussen die Arriva inzet. Tussen onze provincie en Duitsland pendelen dagelijks twee- tot drieduizend reizigers met de trein.

Miljoenenschade
De schade aan de brug wordt op minstens tien miljoen euro geschat. De Duitse politie doet onderzoek naar het ongeluk. Uit dat onderzoek moet blijken wie de schuldige is.

Treinverbinding met Bremen
De provincie Groningen strijdt al jaren voor een snellere treinverbinding met Bremen. Na een langdurige lobby heeft Brussel dit jaar acht miljoen euro beschikbaar gesteld om het plan concreet te onderzoeken. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de vernieling zijn voor deze plannen.

Scheepvaartverkeer
Binnenvaartschepen kunnen vrijdagmiddag gedeeltelijk weer onder de vernielde brug doorvaren. Het zeevaartverkeer is wel gestremd. Er varen jaarlijks ongeveer 10.000 schepen onder de spoorbrug door.

Bron: RtvNoord

Foto: Fotografie Klemmer

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button