Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenSport

Freerunnen met Jongerencentrum ‘t Spoor bij het Ubbo Emmius

- advertentie -

Winschoten – In het centrum van Winschoten kun je ze de laatste tijd vaak tegenkomen… Freerunners. Een groepje jongeren hebben de sport ontdekt en zijn er fanatiek mee bezig. Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Het is de bedoeling dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en salto’s.

- advertentie -

Een van de freerunners, Rick, kwam in het jongerencentrum met de vraag of er ook een training was voor Freerunning. Hij wil graag meer trucs leren. Met een groepje enthousiastelingen hebben we vanuit ’t Spoor het idee verder uitgewerkt. Brandon kwam met het idee om samen te werken met docenten van het Ubbo Emmius, zo kwamen we in contact met dhr. Sybesma en dhr. Vos. Zij waren bereid om ons een freerun clinic te geven.

Afgelopen donderdag 3 december was het dan zo ver, een uur lang freerunnen door de gymzaal van het Ubbo Emmius. Super fanatiek en enthousiast gingen 20 deelnemers met de docenten aan de slag, er staan foto’s en filmpjes van de clinic op de facebookpagina van ’t Spoor.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button