Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Pieter Smit onthult aardbeving gegevens van ‘Tiltmeter’ Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Vanmiddag om half vier heeft burgemeester Pieter Smit de gegevens van de tiltmeter in de apotheek van Scheemda, met één druk op de knop de data zichtbaar gemaakt.  Vanaf nu kan iedereen live de trillingen volgen die zich in Scheemda en omstreken plaats vinden.

- advertentie -

Met deze plaatsing van de tiltsensoren ontstaat een breed onafhankelijk meetnet, aanvullend op metingen van andere partijen. Dit met als uiteindelijk doel een dynamische contourenkaart te kunnen laten zien, direct na elke aardbeving. De meetresultaten kunnen hierdoor in de discussie betrokken worden over de omvang van het huidige effectgebied van aardbevingen in Noord-Nederland. In de loop van 2016 zal dit meetnet onderdeel uit gaan maken van OSSG (Open Seismisch Sensor Grid Groningen)

Schade
Burgemeester Pieter Smit van Oldambt is blij met de plaatsing van de tiltsensoren. “De resultaten van deze tiltsenoren laten zien dat ook de inwoners van mijn gemeente schade ondervinden van de aardbevingen in dit gebied. Het pleit er dan ook voor het contourengebied uit te breiden.”

Klik hier om de live-gegevens te bekijken van de tiltmeter in Scheemda

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button