AlgemeenKort nieuws

Aanstaande zondag ook in Winschoten ‘Wereld Lichtjesdag’

- advertentie -

Winschoten – In Winschoten, Eenrum, Uithuizermeeden en Groningen zullen op zondag 13 december weer kaarsjes gebrand worden ter gelegenheid van Wereld Lichtjesdag. Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, gezamenlijk te herdenken.

- advertentie -

Tweede zondag van december
Elk jaar wordt op de tweede zondag van december Wereld Lichtjesdag gehouden. Op zondag 13 december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind, broer of zus verloren hebben.

Vier locaties
In de provincie Groningen wordt op vier locaties stilgestaan bij de kinderen die gemist worden. Iedereen die zich verbonden voelt met een kind dat overleden is, is welkom om naar Winschoten (Zorgpraktijk Balans, Johan Modastraat 13), Eenrum (Notoarestoen -Arboretum- aan het Ernstheemsterpad), Uithuizermeeden en Groningen (Noorderplantsoen) te komen. Er komen mensen voor wie het verlies nog vers is en anderen voor wie het al langer geleden is. ‘De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde en verbindt de aanwezigen met elkaar’.

Stichting TrOost Groningen organiseert de herdenking die zal plaats vinden van 18.30-20.00 uur in Zorgpraktijk Balans, Johan Modastraat 13, 9671 CD Winschoten. Zaal open om 18.00 uur.

Wilt u aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden bij Alberta Kuil, telefoon 0597-618148 of via info@albertakuil.nl 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button