Algemeen

Dit jaar geen Glazen Huis in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Er komt dit jaar geen derde editie van het Glazen Huis op het Marktplein in Winschoten. Organisator Ronde Tafel ziet van het vijfdaagse evenement af, vanwege tijdgebrek. ,,Maar ook omdat er wat minder motivatie was”, erkent Mark van Esveld.

- advertentie -

Succes
Succesvol waren de beide edities van Glazen Huis zeker. ,,We hebben voor twee specifieke doelen 40.000 euro opgehaald. Dat is niet niks.”

Het eerste jaar werd het festijn, met non stop muziek vanuit een ‘glazen huis’, gecoverd door vijf regionale omroepen. ,,Dat was echt top.” Vorig jaar deed alleen de lokale omroep RTV Logo uit Winschoten mee. Een aantal radiomakers liet zich opsluiten in het glazen huis, draaide plaatjes op verzoek en probeerde daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Spijtig
Van Esveld vindt het spijtig dat er geen derde editie komt, maar beseft ook dat zo’n evenement veel voorbereiding kost. ,,We hebben als leden van de Ronde Tafel zelf ook een druk bestaan. Eerder dit jaar dachten we nog dat er een derde editie zou komen, maar uiteindelijk dus toch niet.” Van Esveld haakt zelf af als lid van de Ronde Tafel, vanwege zijn leeftijd, en weet dus niet of er volgend jaar wel weer een Glazen Huis komt.

Santa Run
Leden van de Ronde Tafel werken dit jaar wel mee als vrijwilliger bij de Santa Run. Ook wordt geholpen bij de ijsbaan die de komende week naast theater De Klinker wordt aangelegd.

Bron: DvhN
Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (Archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button