AlgemeenSport

Zeven bassischolen doen mee met ‘Beweegdiploma’ in het Oldambt

- advertentie -

Winschoten – De KNGU heeft een beweegprogramma voor peuters en kleuters ontwikkeld genaamd het Beweegdiploma. Dit is in samenwerking gebeurd met nijntje. De gemeente Oldambt gaat dit in samenwerking met de basisscholen en Huis voor de Sport Groningen uitvoeren. Het programma bereidt kinderen voor op de hedendaagse beweegcultuur. Dit doormiddel van het aanbieden van vele grondvormen van bewegen.

- advertentie -

Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Binnen de gemeente Oldambt worden er op dit moment zeven basisscholen bedient door sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen. Zij geven daar twee keer per week les aan de kinderen uit groep 1 en 2. De volgende scholen doen mee: CBS de Vossenburcht, CBS Maranatha, GBS de Leilinde, OBS Beukenlaan, OBS de Kleine Dollard, OBS Bouwsteen en OBS Houwingaham.

Inmiddels is op GBS de Leilinde de eerste diploma uitreiking geweest en die is ontzettend leuk bezocht door alle ouders van de kinderen! Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Sven van Delden, sportcoach bij Huis voor de Sport Groningen (s.vandelden@hvdsg.nl – 06 269 753 72).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button