AlgemeenGemeente

Dialyse Centrum Groningen verhuist mee naar nieuwe ziekenhuis Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Deze week bracht Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) naar buiten dat overeenstemming is over de nieuwbouw van het ziekenhuis in Scheemda. De bouwwerkzaamheden gaan in 2016 van start. Dialyse Centrum Groningen (DCG) neemt, zodra de bouw voltooid is, haar intrek op de begane grond van het nieuwe hospitaal in Scheemda.

- advertentie -

biedt thuis- en centrumdialyse. Patiënten met chronisch nierfalen raken dankzij de dialyse afvalstoffen in het bloed kwijt, die de nieren door schade niet meer kunnen uitscheiden. De organisatie heeft op dit moment vier locaties in Delfzijl, Stadskanaal, Assen en Groningen. Zodra het nieuwe ziekenhuis in Scheemda opent, verhuist de locatie in Delfzijl mee naar Scheemda.

Veilige zorg
Ralf Westerhuis, nefroloog en directeur patiëntenzorg, geeft hierover aan: ‘Voor onze kwaliteit van zorg is het belangrijk dat onze locaties dichtbij een (acuut) ziekenhuis staan. Patiënten kunnen dan gebruik maken van de diagnostische voorzieningen en bij acute situaties is het ziekenhuis binnen bereik. De nieuwbouw voldoet daarnaast aan alle technische en medische eisen voor veilige dialysezorg.’ Het DCG verwacht dat de moderne faciliteiten en de sfeer in het nieuwe ziekenhuis een fijnere omgeving bieden voor een dialysebehandeling dan de huidige locatie. De ruimten bieden daarnaast een prettiger werkplek voor de werknemers.

Aandacht voor patiënten
Met iedere patiënt in Delfzijl wordt de komende twee jaar individueel gekeken hoe en waar de behandeling na de nieuwbouw wordt voortgezet. De patiënten kunnen kiezen wat bij hen past. Daarin zijn verschillende opties. Ze kunnen met medewerkers in gesprek of thuisdialyse mogelijk. Ze kunnen ook kiezen voor centrumdialyse en of ze dan in Scheemda willen dialyseren of op een locatie dichterbij huis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button