Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenOp stap

Nieuwjaarsduikers trotseren het koude water van het Oldambtmeer

- advertentie -

Blauwestad – Zaterdagmiddag om 12:00 uur hebben zevenenzeventig mensen het koude water van het Oldambtmeer getrotseerd.

- advertentie -

Het evenement werd georganiseerd door Handbalvereniging Blue Stars uit Winschoten en werd gehouden aan Strand Zuid bij het Havenkwartier. Voor de deelnemers werd goed gezorgd. Zo waren er de nodige voorzieningen zoals kleedruimten en douches, en na afloop kregen de deelnemers een warm drankje aangeboden.

De echte sportievelingen konden om 11.00 uur al beginnen met een stevige warming-up in de vorm van een bootcamp.

Gift voor spierziekte ALS
Deelnemers werden gevraagd om een vrije gift te doneren, die ten goede komt aan het goede doel: de spierziekte ALS. De ijskoude duik lijkt goed aan te sluiten bij de ‘ice bucket challenge’ waarbij mensen wereldwijd geld inzamelen voor ALS door een emmer ijswater over iemand heen te gieten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button