Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeenteOp stap

Tellerlikker Festival opent opnieuw theaterseizoen

- advertentie -

WINSCHOTEN –  Na het enorme succes van de eerste editie in september 2015 komt er ook dit jaar weer een Tellerlikker Festival. Op zaterdag 3 en zondag 4 september opent de smakelijke ‘pruiverij’ van muziek, dans, theater en lekker eten in en rond Cultuurhuis De Klinker het nieuwe theaterseizoen. Naast professionele theateracts en optredens biedt het festival een podium aan amateurs uit de wijde regio, zoals koren, musici en singer/songwriters, popbands, muziek-, dans- en theatergroepen. Deelnemers kunnen zich vanaf nu melden voor een plek in het tweedaags programma. 

- advertentie -

Het eerste Tellerlikker Festival trok afgelopen jaar bijna 10.000 bezoekers. Komend jaar verwacht de organisatie wederom een grote groep liefhebbers uit heel Noord Nederland en Duitsland.  Het evenement lijkt daarmee uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend muziek- en theaterfeest, die de start van het nieuwe theaterseizoen inluidt met voorproefjes uit het Klinkerprogramma 2016/’17 en optredens van amateurverenigingen op het gebied van cultuur, zoals orkesten, koren, dansscholen, toneel, muziek en popbands. Verder zijn er gratis workshops zang en muziek, jongerentheater, fotografie en portretschilderen, en een open podium voor zangers, muzikanten en cabaretiers, waaraan een Publieksprijs voor de meest aansprekende act wordt verbonden.

Om het festival fris en aantrekkelijk te houden, zijn ook nieuwe deelnemers extra welkom, zowel uit de regio als daarbuiten. Verder worden koren, orkesten e.d. dit jaar uitgenodigd om samen te werken of met iets speciaals voor het festival te komen.

Horeca, foodtruck-eigenaren en andere aanbieders van voedingsmiddelen zijn tijdens het Tellerlikker Festival weer aanwezig met proeverijen, streekproducten en culinaire lekkernijen uit binnen- en buitenland. Het evenement biedt bezoekers op deze manier twee dagen lang een smakelijke mix van cultuur en lekker eten in en rond Cultuurhuis De Klinker en het centrum van Winschoten.

Verenigingen, koren, zangers, cabaretiers, muziek- en theatergroepen etc. die zich willen presenteren tijdens het festival kunnen zich melden bij Cultuurhuis De Klinker (0597 700270, Kunstencentrum) of per mail op kunstencentrum@indeklinker.nl.

Horeca, foodtruck-eigenaren en alle andere aanbieders van ‘food products’ kunnen zich melden bij Marketing Oldambt (0597-700280) of per email op bianca.dewinter@marketingoldambt.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button