AlgemeenGemeente

Dirk Bakker brandweercommandant cluster Oldambt neemt afscheid

- advertentie -

Oldambt – Clustercommandant Dirk Bakker nam donderdagavond afscheid van het cluster Oldambt. Bakker was vanaf 2012 commandant en gaat nu aan de slag als clustercommandant in “Zuid-Oost Groningen”. Er werd tijdens een gezellige bijeenkomst afscheid genomen, er werd onder andere gesproken door Burgemeester Pieter Smit, Kees Oldenkirchen, Imko Mooi en uiteraard Dirk Bakker zelf.

- advertentie -

Dirk Bakker begon op 1 januari 1995 als Brandwacht bij de brandweer in de gemeente Pekela. Hierna heeft hij diverse opleidingen gevolgd voor de brandweer, uiteindelijk tot Adjunct Hoofdbrandmeester. Dirk werd met ingang van 15 april 2006 aangesteld als “medewerker preparatie’ bij de Intergemeentelijke brandweer Oldambt en bekleedde hier verschillende functies.

Door het vertrek van Nico Koomans van den Dries in mei 2012 nam Dirk (als waarnemend commandant) de dagelijkse leiding voor zijn rekening. Dat jaar was gelijk een bijna letterlijke vuurdoop door de vele brandstichtingen in Winschoten. Na 10 jaar in het Oldambt gaat Bakker nu een nieuwe uitdaging aan in Zuid-Oost Groningen waar de posten Bellingwolde, Vlagtwedde, Stadskanaal en Ter Apel onder vallen.

Opvolger
Dirk Bakker zal worden opgevolgd door Marion Kroeze waarmee het Oldambt voor het eerst een vrouwelijke commandant heeft.

Foto’s: Marcel Lameijer/ Marcel-Lameijer.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button