Algemeen

Bloemetje voor ‘ruwe bolster’ Hennie Loer uit Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van onze regio genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer ging het Bloemetje van de Week naar Hennie Loer in Midwolda. Ze werd genomineerd door Dora Bonekamp uit diezelfde woonplaats. Ze schreef: “Ik vraag voor Hennie Loer een mooie bos omdat ze veel en goed vrijwilligerswerk doet.”

‘Wat een prachtige bloemen! Voor wie zijn die?’ vraagt Hennie wanneer ze de voordeur open doet voor ons. Vanuit de keuken klinkt gelach: “Jij krijgt het Bloemetje van de Week!” Dat zegt Dora. Ze wilde Hennie verrassen en is ‘toevallig’ bij haar op koffievisite. “Oh, dáárom heb je je zo deftig aangekleed! Ik dacht al, wat raar ..” Hennie is snel over de schrik heen en schenkt koffie. Dora en Hennie wonen bij elkaar in de buurt.  Ze gaan vaker bij elkaar op de koffie.

Dora zegt: “Hennie heeft me zo’n beetje opgevangen en wegwijs gemaakt in Midwolda. Ik woon hier nu vier jaar.” Hennie is van het type ‘ruwe bolster, blanke pit’:  “Ik ben nou eenmaal een bezige bij. En ik spreek makkelijk mensen aan. Midwolda is niet zo groot. Ik weet wel wie hier al langer wonen en wie er nieuw zijn.“ Ze organiseert de Soos in de Woldstede het wooncentrum voor senioren. En ze regelt de creaclub. Ze gooit een stapel prachtige kaarten op tafel. “Dit maken we met de dames van de creaclub. En in de Goldhoornhof in Oostwold hebben we regelmatig een gezellige middag. Vorige keer nog met de Noordmannen. Dat was erg geslaagd.”

Hennie is 73 jaar. “Maar ik ben niet oud! De duvel die is oud. En z’n ouwe moer is nog ouder. Niet klagen maar dragen, zeg ik altijd ..”Dora zegt: “Mensen zeggen dat Hennie beter op het gemeentehuis zou kunnen werken. Dan worden de zaken tenminste geregeld”. Hennie vult aan: “Laatst nog, iemand van de soos had een afspraak bij het ziekenhuis. Die wist niet dat je een taxipas kon aanvragen. Daar ben ik toen voor hem achteraan gegaan. En dat is toen net op tijd geregeld. De ambtenaar vond dat ik de regelgeving wel heel goed kende..”

“Ik was altijd al vrijwilligster. Ook toen ik nog op de Wissel woonde. Daar woonde iemand die had geen familie meer. En ze moest vanwege haar reuma naar het ziekenhuis in Groningen. Nou, dan ging ik daar samen met haar heen. Soms drie keer per week. En later ook naar Beatrixoord in Haren. Ze is nu overleden. Dat heeft me wel veel gedaan.” Hennie is even emotioneel. Maar herpakt zich snel. “Willen jullie nog een bakje koffie?”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link 

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto en tekst: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button