Algemeen

Leerlingen Dollard College kijken naar sterren en planeten

- advertentie -

Oldambt- Leerlingen van vestiging Pekela en leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit de omgeving nemen een kijkje in de ruimte. In de gymzaal van de vestiging van het Dollard College is een mobiel planetarium van de RUG opgesteld. Op donderdag 21 januari en vrijdag 22 januari maken de leerlingen een reis naar de sterren en planeten en kunnen zo de wonderen van de sterrenhemel van dichtbij bekijken.

- advertentie -

 Het mobiele planetarium is een opblaasbare koepel van 3,5 meter hoog en 6 meter doorsnede en is opgesteld in de gymzaal van de school. Aan de binnenkant worden interactieve films geprojecteerd van de sterrenhemel en al het moois in het heelal. In de koepel past ongeveer een hele schoolklas. Onder begeleiding van medewerkers van de RUG en van het Dollard College bekijken de leerlingen de planeten rond onze zon van dichtbij: de maan, de zon, Mars, Jupiter en het verre Pluto.

Alle eerste en tweede klassen van vestiging Pekela en de leerlingen uit groep 8 brengen om de beurt een bezoek aan de koepel en liggen op de grond naar het heelal te kijken. De basisschoolleerlingen volgen op dit moment een lessencarrousel op vestiging Pekela. Tijdens een schooldag volgen ze een rooster en wisselen ze van lokaal waar ze mini-lesjes krijgen. Zo krijgen ze een idee hoe het straks zal gaan in het voortgezet onderwijs. Het planetarium wordt tijdens een mini-lesje bezocht.

“We hebben vanmorgen de sterren gezien!”
De leerlingen reageerden enthousiast op de hemelse ervaring: Leerling Sanne: “we hebben vanmorgen de sterren gezien en zijn naar de planeten geweest!” Meester Bernard van groep 8 reageerde ook enthousiast: “Geweldig! De leerlingen beleven zo echt de ruimte. Als wij hier een aantal lesdagen aan zouden besteden maakt dat lang niet zo’n indruk als dat leerlingen het echt zien en ervaren.”

Op woensdag 27 januari kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders samen de school bekijken tijdens het open huis. Vestiging Pekela zet de deuren open van 18.30-21.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button