Algemeen

Onaangekondigde protestactie tegen komst noodopvang Beerta

- advertentie -

Beerta – Vlak bij het nieuwbouw terrein waar de afgelopen weken gebouwd word aan een noodopvang voor vluchtelingen in Beerta is vanmorgen een onaangekondigde protestactie gestart.

- advertentie -

Omstreeks 11 uur was er een handjevol mensen bezig met het ophangen van spandoeken. De politie en de loco burgemeester van de gemeente Oldambt waren hierbij aanwezig.

Kameraadschap Noord-Nederland
Zoals de demonstranten spraken waren ze van het Kameraadschap Noord-Nederland of ook wel de K.N.N.L. genoemd. Deze organisatie is een jonge organisatie die zich richt op nationaal gezinde mensen met een socialistisch hart in Noord-Nederland.

Op hun Facebook staat het volgende: Wij vinden het de hoogste tijd om gezamenlijk een vuist te maken: ‘Op dit moment teistert een oneindige asielvloed ons land, overal moet plaats gemaakt worden voor de ‘vluchtelingen’ terwijl een groot gedeelte van onze eigen bevolking afhankelijk is van een voedselbank. Onze tradities worden aangepast of zelfs geschrapt, onze ouderen worden als tweederangsburgers behandeld, onze kinderen wacht een onzekere toekomst en intussen worden wij verplicht om miljarden aan de Europese Unie te spenderen’ 

Noodopvang
Bij Beerta wordt een noodopvang voor maximaal 1000 vluchtelingen gebouwd. Deze maand is met de werkzaamheden begonnen. De opvang moet in april volledig in gebruik zijn.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button