AlgemeenKort nieuws

Ubbo Emmius Winschoten steeds meer een Gezonde School

- advertentie -

Winschoten – De locatie Winschoten van Ubbo Emmius is hard op weg om de meeste gezonde school van Nederland te worden. Na het behalen van het certificaat Voeding kreeg de school begin januari ook het certificaat Bewegen en Sport.

- advertentie -

Natuurlijk staat de school al langere tijd bekend door sportieve en gezonde activiteiten maar dat het zo snel zou gaan heeft men niet durven dromen. Om een certificaat binnen te halen moet er in de school heel veel aantoonbaar bewijs zijn. Het is niet alleen laten zien wat je doet, maar vooral ook waarom je deze activiteiten doet, voor wie, hoe ze georganiseerd zijn en hoe ze geborgd worden voor de toekomst.

B-Fittest
Zo worden de leerlingen aan het begin van het jaar getest door middel van een B-fittest, heeft de school een samenwerking met een plaatselijk sportvereniging en sportschool, worden er per jaar een aantal pauzeactiviteiten georganiseerd en kent de school veel sportieve buitenschoolse en naschoolse activiteiten. Alles gericht om de leerlingen bewust te laten zijn van een gezonde en sportieve leefstijl. De school wil op deze manier meer meegeven dan alleen goed onderwijs. W

Initiatiefnemers
aren bij het certificaat Voeding vooral personeelsleden betrokken die een directe lijn hebben met dit onderwerp, Bewegen en Sport is natuurlijk iets vanuit de sportcollega’s met Anne Sybesma en Carla Possel als initiatiefnemers. Zo zijn er voor elk certificaat weer anderen die zich sterk maken voor een onderwerp. Er zijn vijf certificaten te halen en Ubbo Emmius Winschoten gaat er voor!!!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button