AlgemeenKort nieuwsSport

OBS De Tweemaster uit Winschoten kampioen schooldammen

- advertentie -

Winschoten – Het scholendamtoernooi voor basisschoolleerlingen in de gemeente Bellingwedde en Oldambt is woensdagmiddag 27 januari in de pupillenklasse gewonnen door het team van OBS “De Tweemaster” uit Winschoten.

- advertentie -

Dit viertal, morste geen enkel punt en wist alle wedstrijden met 8 – 0 te winnen. Deze titelstrijd voor de groepen 7 en 8 vond plaats in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten. De 15 teams werkten hier 7 ronden “Zwitsers” systeem af, waarbij elke speler per partij 12 minuten bedenktijd tot zijn beschikking kreeg.

Het kampioensteam bestond uit vier leden van de (dam) familie Sibma, namelijk Merel, Thijmen, Jari en Stan en Cayn Nomden. OBS “De Tweemaster” had de wind in de zeilen,  hun tweede legde namelijk beslag op het “zilver” en op een keurige derde plaats eindigde de OBS Oosterschool uit Bellingwedde.

Omdat de felbegeerde wisselbeker voor de derde achtereenvolgende maal is gewonnen door “De Tweemaster” krijgt deze een definitieve plaats in de prijzenkast . De organisatie in Winschoten was in handen van de plaatselijke damclub. Beide teams van “De Tweemaster” nemen zaterdag 20 februari deel aan de Provinciale kampioenschappen in MFC “de Binding” in Oude Pekela.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button