AlgemeenGemeente

Feestje op bouwlocatie wegens komst OZG Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Vandaag zijn de eerste symbolische bouwstenen gelegd tijdens een feestje in een grote tent met zeker 450 man op de bouwlocatie naast de A7. Ondanks dat enkel de grondwerkzaamheden nu in volle gang is.

- advertentie -

Topmannen Albert Koeleman (OZG) en Jos Aartsen (UMCG) deden dat samen met het personeel en omwonenden.

Genoeg uitdagingen
Naast Koeleman en Aartsen was ook de topman van Menzis in Scheemda. Menzis heeft met de OZG een tienjarig contract afgesloten. De verzekeraar ziet de toekomst daarom ook positief tegemoet. Maar er zijn volgens topman Ruben Wenselaar van Menzis ook nog genoeg uitdagingen.

‘Hoe behouden we bijvoorbeeld de zorgprofessionals in onze regio?’, zegt Wenselaar. ‘Ik denk dat we huisartsen in opleiding vroegtijdig al moeten meenemen naar deze regio, zodat ze het gebied leren kennen en weten dat er werk is.’

Samenwerking
Ook ligt er volgens Menzis nog een uitdaging in de samenwerking tussen de OZG en het UMCG, aangezien het ziekenhuis in Scheemda een volwaardige ‘dochter’ wordt van het UMCG. Ronald Meijer maakt zich daar echter geen zorgen over. Hij is longarts en hoofd van de medische staf bij het OZG:

Een aantal artsen wisselt nu al informatie uit’, zegt Meijer. ‘En dat moet ook, want we moeten elkaar aanvullen.’ Het UMCG is er namelijk straks vooral voor specialistische zorg; de basiszorg wordt in principe in Scheemda gegeven.

In 2018 klaar
Het nieuwe ziekenhuis in Scheemda moet over twee jaar de deuren openen. De aannemer verwacht het ziekenhuis op 11 januari 2018 bouwkundig op te leveren.

Bron: RtvNoord
Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button