AlgemeenKort nieuws

Twee jaar cel geëist tegen stadjer na woningoverval in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Een 33-jarige man uit Groningen heeft donderdag twee jaar cel tegen zich horen eisen vanwege een woningoverval in Winschoten. Een 25-jarige man uit Leeuwarden zou voor zijn aandeel een celstraf van 22 maanden uit moeten zitten.

- advertentie -

Een inwoner van Winschoten meldde in 2014 op Nieuwjaardag dat hij ’s nachts in zijn woning was overvallen. Er zou rond twee uur in de nacht op de deur zijn gebonsd. De bewoner zou dood worden gemaakt als die niet open deed. Hij deed open en de Stadjer zou met een kruisboog hebben geschoten, maar miste.

De Winschoter had eerder een hennepkwekerij gehad, maar die was ontmanteld. De indringers namen een restant wiet, een laptop en een telefoon mee.

Zwijgrecht
Via de gegevens van de gestolen telefoon en tapgesprekken in een ander onderzoek naar een gijzelingsactie in Uithuizen, kwam de politie bij de Stadjer en Leeuwarder terecht. Beiden beriepen zich tot aan de zitting op hun zwijgrecht. Tegen de rechters verklaarden de mannen dat er geen sprake is geweest van een overval. Er was volgens hen geen geweld gebruikt.

De twee werden in 2014 nog voor de gijzeling in Uithuizen veroordeeld tot drie en twee jaar cel.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button