AlgemeenGemeente

Toegangsweg naar nieuw ziekenhuis Scheemda word verbeterd

- advertentie -

Scheemda – De bouw van het nieuwe Ommelander ziekenhuis is in volle gang. Onderdeel daarvan is ook de aanpak van het kruispunt Zwaagsterweg-Molenstraat en een deel van de oude Rijksweg (N362). De eerste fase van deze herinrichting bestaat uit het kappen van de bomen langs de oude Rijksweg, vanaf inrit ziekenhuis tot aan de kruising Zwaagsterweg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op 3 en 4 maart.

- advertentie -

In- en uitvoegstrook
Het verwijderen van de bomen is noodzakelijk om ruimte te creëren voor de aanleg van een in- en uitvoegstrook voor het afslaand verkeer naar het toekomstige ziekenhuis. Om deze werkzaamheden op een goede manier uit te voeren zal op de oude Rijksweg, over een lengte van ongeveer circa honderd meter, de helft van de rijbaan worden afgezet. De weg blijft bereikbaar voor (bestemmings)verkeer.

Herplantplicht
Voor het kappen van de bomen geldt een herplantplicht. Dit betekent dat er op een andere locatie in de gemeente hetzelfde aantal bomen dat wordt gekapt, wordt herplant.

Met de aanpak van het kruispunt  Zwaagsterweg-Molenstraat wordt in het voorjaar gestart. Te zijner tijd zal daarover informatie worden geplaatst op de gemeentelijke website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button