AlgemeenGemeente

Informatie-avond over dementia-App op donderdag 17 maart

- advertentie -
Winschoten – Voor mantelzorgers en mensen met beginnende dementie, bewonersorganisaties, ouderenorganisaties en andere betrokkenen, (WMO-)raadsleden en zelfstandigen die vaak met dementerenden in contact komen, organiseert de gemeente Oldambt een informatiebijeenkomst over de zogenaamde dementia-App. De informatie-avond wordt gehouden in Halte Democratie, Havenkade-West 3 in Winschoten op donderdag 17 maart, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de informatie-avond door een e-mail te sturen naar info@gemeente-oldambt.nl.

- advertentie -

In Nederland zijn er op dit moment ruim 260.000 mensen met de diagnose dementie. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren sterk zal toenemen. Ook in Oldambt zal dat het geval zijn. Daarom heeft het college van B&W besloten om (beginnende) dementerenden en hun mantelzorgers ondersteuning te bieden door het aanbieden van de dementia-App.

De zeer gebruiksvriendelijke dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving in het dagelijks leven. Het contact via deze ‘community-app’ bevordert tevens de sociale betrokkenheid en draagt bij aan de kwaliteit van leven. Mensen met dementie worden ondersteund door deze digitale cirkel om hen heen van mantelzorgers, familie, vrienden en zorgprofessionals. De dementia-App is een belangrijke aanvulling op de fysieke hulp van mantelzorgers en familie aan mensen met dementie.

De ontwikkelaar van de dementia-App en iemand van Alzheimer Nederland zullen deze avond uitgebreid informatie geven over de applicatie en de app demonstreren. Daarnaast zal vanuit de gemeente informatie  worden gegeven over de verstrekking van de applicatie en beschikbaar stellen van tablets aan gebruikers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button