AlgemeenCultuur

Eerste veertig vluchtelingen opgevangen in woonunits Beerta

- advertentie -

Beerta – De eerste veertig vluchtelingen hebben woensdag hun intrek genomen in de noodopvang tussen Beerta en Blauwestad. De asielzoekers zijn overgeplaatst vanuit Heumensoord, een tentenkamp vlakbij Nijmegen.

- advertentie -

Onveilig en ongezond
Het College voor de Rechten van de Mens uitte onlangs kritiek op dat tentenkamp, waar plek is voor drieduizend mensen. Door de grootschaligheid zouden de veiligheid en gezondheid van de ‘bewoners’ in het geding zijn. De vluchtelingen hebben te weinig privacy en er is sprake van discriminatie tussen bewoners onderling.

Met z’n achten in een unit
De vluchtelingen, die vanuit Heumensoord naar Beerta komen, ruilen hun tent dus in voor een woonunit. Iedere unit krijgt acht bewoners en ze slapen in tweepersoonskamers. Op het terrein zijn ook algemene voorzieningen, zoals een school, een gezondheidscentrum en een recreatieruimte.

Geleidelijk meer bewoners
Donderdag worden de volgende negentig vluchtelingen met bussen vanuit Heumensoord naar het Oldambt gebracht. In de noodopvang bij Beerta is op dit moment plek voor zo’n tweehonderd mensen. De opvanglocatie wordt geleidelijk opgeleverd. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) komen er iedere twee weken zo’n tweehonderd tot 250 bedden bij. Eind april of begin mei is de noodopvang helemaal klaar en is er plek voor duizend bewoners.

De locatie blijft maximaal een jaar open.

Klik hier voor de video, of kijk in de OldambtNu.nl app onder het kopje ‘In Beeld’

- advertentie -

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button