AlgemeenCultuur

Eerste veertig vluchtelingen opgevangen in woonunits Beerta

Beerta – De eerste veertig vluchtelingen hebben woensdag hun intrek genomen in de noodopvang tussen Beerta en Blauwestad. De asielzoekers zijn overgeplaatst vanuit Heumensoord, een tentenkamp vlakbij Nijmegen.

- advertentie - 

Onveilig en ongezond
Het College voor de Rechten van de Mens uitte onlangs kritiek op dat tentenkamp, waar plek is voor drieduizend mensen. Door de grootschaligheid zouden de veiligheid en gezondheid van de ‘bewoners’ in het geding zijn. De vluchtelingen hebben te weinig privacy en er is sprake van discriminatie tussen bewoners onderling.

Met z’n achten in een unit
De vluchtelingen, die vanuit Heumensoord naar Beerta komen, ruilen hun tent dus in voor een woonunit. Iedere unit krijgt acht bewoners en ze slapen in tweepersoonskamers. Op het terrein zijn ook algemene voorzieningen, zoals een school, een gezondheidscentrum en een recreatieruimte.

Geleidelijk meer bewoners
Donderdag worden de volgende negentig vluchtelingen met bussen vanuit Heumensoord naar het Oldambt gebracht. In de noodopvang bij Beerta is op dit moment plek voor zo’n tweehonderd mensen. De opvanglocatie wordt geleidelijk opgeleverd. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) komen er iedere twee weken zo’n tweehonderd tot 250 bedden bij. Eind april of begin mei is de noodopvang helemaal klaar en is er plek voor duizend bewoners.

De locatie blijft maximaal een jaar open.

Klik hier voor de video, of kijk in de OldambtNu.nl app onder het kopje ‘In Beeld’

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl
Bron: RtvNoord

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

281 Reacties

 1. Nederlanders zijn verwend! En zo is het en niet anders! Sociale voorzieningen zijn extreem goed hier, we kunnen en moeten gewoon wat inleveren voor andere mensen. Moeilijk hè van meer naar minder luxe… Wen er maar aan, delen gaan we nu, zoals het hoort!

  1. Delen zeg je?
   Er zijn gezinnen in Nederland die geen of weinig voedsel hebben, er zijn kinderen die met honger naar school moeten, er zijn gezinnen waar de kinderen in kapotte kleding of te grote of te kleine kleding rond lopen. Niemand die hier aan denkt of doneert. Kledingbanken krijgen weinig binnen omdat mensen het allemaal aan de vluchtelingen doneert. Dus flikkeren op met je delen. Zorg er eerst maar voor dat de gezinnen hier in Nederland een beetje op orde zijn voordat je besluit anderen te helpen.

  2. Ja, maar dat zijn dan toch ook geen mensen die van meer naar minder luxe gaan? Het gaat om mensen die het goed hebben en best wat kunnen missen. Kwestie van de ” sterkste schouders” En dan moet je kunnen delen met mensen die het minder goed hebben ( zowel Nederlanders als vluchtelingen). Dat vraag je niet van mensen die niets te delen hebben..lijkt me logisch. Maar ontzettend veel nederlanders hebben het wel goed. En daar doelt deze opmerking op lijkt mij.

  1. Heb er 2, 10 en 6 als ze welke meid dan ook aankomen en ben er hoogst persoonlijk getuige van dan is het bingo ! Zonder pardon.

 2. Ik zou ook graag willen dat zij ook netjes betalen in het openbaar vervoer, gisteren waren er welken in Winschoten die zogenaamd geen geld hadden.
  Ze mochten natuurlijk gratis van de buschauffeur, maar me vriendin moest inchecken en dus betalen, wie word nou gediscrimineerd dan?
  Zolang dat volk alles maar kan en mag zijn ze bij mij alles behalve welkom!

 3. Dit komt niet goed 1000 is veel te veel je moet het probleem bij de bron aanpakken ben benieuwd hoeveel verkrachtingen en vechtpartijen er de komende maand komen .

 4. ze horen hier zij krijgen alles gratis waar wij met z.n allen voor moeten betalen er word zelfs een speciale belasting waar zij nog voor geen kwartje er voor moeten betalen en zelfs hulp krijgen dit vind ik schandalig

 5. Ik heb in een dorp gewoond met 150 inwoners. In 1998 werden we opgezadeld met 600 asielzoekers. Het hele dorp en met name de werkeloze bevolking protesteerde. Ze zijn er toch gekomen en we hebben er nooit last van gehad. Het was de bevolking zelf die steeds voor problemen zorgde. Lag ook aan het niveau. Maar we hadden zelf een ontzettend goed contact met deze tijdelijke bewoners. Ze zitten er niet voor hun lol. Ze zijn getraumatiseerd en dat werkt alleen maar averechts als je door de plaatselijke bevolking ook nog genegeerd en uitgejouwd wordt. Hoop voor de mensen die nu zo reageren dat wij nooit in deze situatie terecht komen. Ze zijn welkom, maar ik ben wel van mening. Ben je geen vluchteling en je bent uitgeprocedeerd dan is het de eerste de beste vliegtuig retour. En daar schort het hier aan. Daardoor raken de AZC’s overvol.

 6. Nederlanders die dit accepteren ook met de rug tegen de muur!!!
  En niet besparen op kogels landverraders van hun eigen volk!!
  Bah eigen volk laten ze bloeden en geven ze niks om, de buurman heeft armoe inplaats van eigenvolk helpen wie dan ook. Gaan ze helemaal op in de asielzoekers!!!
  Hoop dat hun kids genaaid worden kut volk bah!!
  We kijken waar we staan straks in de toekomst ik lach nu al voor die, die nu alles accepteren.
  Ik heb aangifte gedaan tegen de regering omtrent het asiel beleid krijg ma de tiefus!!!
  Art 99 en 104 lid sr wetboek van strafrecht

Back to top button