Algemeen

Goud blinkt op filmfeest van het Winschoter Stadsjournaal

- advertentie -

Winschoten – Het gouden jubileum van het Winschoter Stadsjournaal wordt op grandioze wijze gevierd. Uiteraard. Op maandag 21 en dinsdag 22 maart staan twee feestelijke voorstellingen geprogrammeerd. En dat in de fonkelnieuwe theaterzaal van De Klinker. De belofte van het filmteam om de vijftigste verjaardag extra te laten spetteren wordt naar hartenlust ingelost. De ah’s en oh’s zullen als vanouds door de grote zaal daveren. Let maar op! Onvergetelijke beelden uit het rijke Winschoter verleden, gecombineerd met recent materiaal (dé alom bejubelde formule van het Stadsjournaal), zullen andermaal het fundament leggen van een nieuw en schitterend filmisch bouwwerk.

- advertentie -

Om het vijftigjarig bestaan op gepaste en feestelijke wijze te vieren gunt het Winschoter Stadsjournaal (geboren als Winschoter Journaal- en Filmgroep) zijn bezoekers een kijkje in de eigen filmkeuken. Hoe en door wie opgericht, de werkwijze van de club en hoe wordt er gesleuteld aan het resultaat van de films die op het witte doek kunnen worden bewonderd. Vaak een aaneengeregen snoer van filmische pareltjes, veelal van onschatbare waarde. Een feest van herkenning is andermaal gegarandeerd.

De bezoekers worden getrakteerd op heel veel moois. Beelden van de bevrijding van de stad bijvoorbeeld, ruim zeventig jaar geleden. Unieke, exclusieve en historische beelden van Willy Landré zijn verpakt in een aangrijpend document. Dankzij moderne technieken als een drone is de film Winschoten van Boven gecomponeerd, indrukwekkend en spectaculair tegelijk. Natuurlijk wordt ruim aandacht besteed aan tweehonderd jaar Adrillen en worden ‘vergeten’ straatjes en steegjes in Winschoten op indrukwekkende wijze belicht. Kortom, dat is niet alles, het is maar een greep in de rijkelijk gevulde film-snoeptrommel.

De belangstelling van het trouwe publiek is in de voorbije jaren onverminderd groot gebleken. De kans is zeer reëel dat twee keer het bordje ‘uitverkocht’ kan worden opgehangen.Het is voor het team van het Stadsjournaal een stimulans de gekozen werkwijze met onverminderde enthousiasme voort te zetten. Immers, historische beelden ‘plakken’ aan nieuwe ontwikkelingen in de stad Winschoten blijft boeien. Ook na een halve eeuw. De imposante historie van het Winschoter Stadsjournaal wordt ongetwijfeld weer uitgebreid met een volgend hoogtepunt.

De kaarten voor de voorstellingen in de theaterzaal zijn uitsluitend bij de De Klinker verkrijgbaar. Kaarten kosten 11 euro (inclusief koffie/thee in de pauze). Haast U, want de belangstelling is groot en andermaal geldt: vol is vol. Beide voorstellingen beginnen om 20,00 uur.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button