AlgemeenOp stap

23e ‘Theo de Winterloop’ van AV Aquilo op 13 maart

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 13 maart aanstaande organiseert de AV Aquilo voor de 23e keer de Theo de Winterloop. Dit is tevens de derde loop van het Schutrups Loopcircuit 2015, dat in totaal bestaat uit 11 wedstrijden. De loop is vernoemd naar Theo de Winter, één van de mede-oprichters van de Atletiekvereniging Aquilo.

- advertentie -

De loop bestaat uit een wedstrijd over 10 Engelse mijlen (ongeveer 16 à 17 kilometer). Het parcours is één grote ronde over verharde wegen en fietspaden en gaat onder andere door drie natuurgebieden en ook deels langs het Oldambtmeer.

Het is ook mogelijk om het parcours van 10 Engelse mijlen af te leggen als recreatieve trimloop. Tevens kan hierbij gekozen worden voor afstanden van 5 kilometer, met een keerpunt, én de nieuwe afstand van 7 Engelse mijlen (11,2 kilometer). Deze nieuwe afstand bestaat uit een ronde, dus niet langer met een keerpunt, zoals voorheen met de 10 kilometer het geval was. Ook gaat deze ronde deels door natuurgebied bij de Blauwe Stad.

De start en finish is op de atletiekbaan van Aquilo aan de Bovenburen in Winschoten. Het startschot klinkt voor zowel de wedstrijd als de trimlopen om 11.00 uur.
Bij het Noorderhonk, het clubhuis van Aquilo, en de achtergelegen Parkhal kan men zich ook inschrijven en is de kleed- en douchegelegenheid aanwezig.

Inschrijven kan via de voorinschrijving op www.loopcircuit.nl, t/m 10 maart. Ook op de dag zelf kan men zich vanaf 9.00 uur nog inschrijven in de Parkhal, achter het Noorderhonk. Deelname kost voor leden van de Atletiekunie 7 euro en niet-leden betalen 8 euro. De jeugd t/m 17 jaar betaalt 4 euro. Hiervoor kan alleen worden meegedaan aan de trimlopen.

Voor meer informatie kan men terecht op internet:
De site van de AV Aquilo: www.avaquilo.nl En op de site van het Schutrups Loopcircuit: www.loopcircuit.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button