Algemeen

De Klinker sluit het theaterseizoen af met goed resultaat

- advertentie -

Winschoten – Het eerste theaterseizoen voor De Klinker in Winschoten was succesvol. Het theater sluit af met zwarte cijfers, meldt directeur Leo Hegge aan RtvNoord. Toch zijn er zorgen: grote namen willen dit seizoen niet komen.

- advertentie -

‘Over de hele linie genomen zijn we tevreden’, zegt Hegge. Na zeven jaar afwezigheid, wist het publiek het nieuwe Winschoter theater te vinden. In de tussentijd heeft theaterminnend Oost-Groningen waarschijnlijk andere theaters gevonden. ‘Als mensen gewend zijn aan zo’n theater, is het moeilijk ze los te weken om naar een nieuw theater te komen’, legt Hegge uit.

Toch is Hegge niet helemaal blij. ‘Als directeur wil je altijd dat alle voorstellingen uitverkocht zijn.’ Volgens hem worden de komende jaren alleen maar beter.

Weigeraars
Grote namen als Theo Maassen en Hans Teeuwen staaan overigens niet op de rol. Die weigeren naar Winschoten te komen. ‘Ze zijn niet meer bereid naar het Noorden te komen. Die kiezen hun theaters in de Randstad uit. Ze spelen twintig à dertig speelbeurten en ze hebben hun jaarsalaris weer verdiend’, legt Hegge uit.

2017/2018
Ook van grote cabaretartiesten die wel bereid zijn te reizen, moet De Klinker het komend seizoen niet hebben, zegt Hegge. Youp van ’t Hek is ziek en Jochem Myjer werkt aan een nieuw programma. ‘Ik denk dat ze vanaf het seizoen 2017/2018 weer naar Winschoten komen.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button