AlgemeenSport

Rinze Kwak derde op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen slalom skiën in Alpendorf-Oostenrijk

- advertentie -

Winschoten – Maart 2016. In de week van 27 februari tot en met 4 maart waren de Nederlandse kampioenschappen alpine skiën in  het Oostenrijkse Alpendorf. Bij de aspiranten (8 tot en met 11 jarigen ) kwam Rinze Kwak voor Ski Racing Discovery aan de start. Door de medewerking van zijn school, OBS de Kleine Dollard, kon  Rinze zich gedurende het seizoen optimaal voorbereiden op de kampioenschappen.

- advertentie -

Drie dagen voor het Nederlands Kampioenschap, op het meest ongunstige moment van het seizoen, kreeg Rinze te maken met een behoorlijke tegenslag. Tijdens de openingswedstrijd raakte Rinze geblesseerd aan zijn knie. Na een bezoek aan een gespecialiseerde arts en met een goed ingepakte knie lukte het toch om deel te nemen aan de slalom wedstrijd. Gezien de omstandigheden totaal onverwacht, wist de skiër uit Winschoten zich te verzekeren van een podiumplaats.

Een mooie derde plek wist Rinze te behalen op de Nederlandse jeugdkampioenschappen slalom. Helaas ging, door de te warme weersomstandigheden, het Nederlands jeugdkampioenschap reuzenslalom niet door. Bij de reuzenslalom hoort Rinze inmiddels bij de top van Nederland en was hij ook een van de kanshebbers op de titel. Dit bevestigde hij 20 februari nog eens, toen hij tussen zijn Oostenrijkse leeftijdgenoten tweede werd tijdens een reuzenslalom in het Oostenrijkse Piesendorf.

Komende weken gaat Rinze enkele internationale wedstrijden skiën om te kijken of hij de aansluiting met de jeugd uit grote skilanden als Oostenrijk en Duitsland kan realiseren.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button