Algemeen

Ommelander Ziekenhuis houdt Open Dag op zaterdag 19 maart

- advertentie -

Winschoten – Tijdens de Open Dag op zaterdag 19 maart is iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom op de ziekenhuislocaties in Delfzijl en Winschoten en op de poli’s in Veendam (locatie Veenkade; Kaap de Goede Hoop 1.) Bij binnenkomst ontvangt iedereen een routebeschrijving, zodat men op eigen gelegenheid alle afdelingen die mee doen, rustig kan bekijken.

- advertentie -

Met een oude bus pendelen langs de nieuwbouwlocatie
In de centrale hal van de locaties Delfzicht en Lucas is er een presentatie over de nieuwbouwlocatie in Scheemda. Tussen de beide ziekenhuislocaties rijdt een gratis bus. De bus van het Busmuseum rijdt langs Scheemda om te laten zien waar het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd (de bus stopt hier niet). De bus vertrekt vanaf locatie Lucas om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. De vertrektijden vanaf locatie Delfzicht zijn 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

Kijkje nemen op de intensive care en in de ambulance op locatie Lucas
Op de afdeling Intensive Care (locatie Lucas) wordt een IC-bed ingericht voor bezoekers. In groepjes kan men om het halfuur de IC-afdeling bezoeken, waar IC-verpleegkundigen (of de intensivist) de bewaking en de behandelmogelijkheden laten zien. Ook staat er een ambulance voor de ingang van locatie Lucas, waarbinnen men een kijkje kan nemen en uitleg wordt gegevens door ambulancemedewerkers.

Poliklinieken in Veendam
Naast de openstelling van de polikliniek Kindergeneeskunde, vinden er in Veendam tijdens de Open Dag ook diverse functieonderzoeken plaats, zoals een longfunctieonderzoek en een slaaponderzoek.

Dialyse Centrum Groningen
Ook het Dialyse Centrum Groningen, waarmee het ziekenhuis intensief samenwerkt, is deze dag op locatie Delfzicht geopend. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de verschillende dialysebehandelingen. Ook kan men in gesprek gaan met dialysepatiënten over de impact die een behandeling op hun leven heeft.

Poppendokter en piraten
Kinderen kunnen hun knuffel meenemen naar het poppenspreekuur op de kinderpoli’s in Delfzijl, Veendam en Winschoten. De knuffel (of pop) wordt door de poppendokter onderzocht, behandeld, gewogen en gemeten. Er kan een selfie in een doktersjas worden gemaakt en er worden leuke presentjes weggegeven. Op de locaties Delfzicht en Lucas kunnen kinderen meedoen aan een quiz en een blaasspelletje. En er is gelegenheid om op locatie Lucas een couveuse te bekijken. Verder brengen piraten entertainment op de locaties Delfzicht en Lucas en kunnen kinderen worden geschminkt.

En nog veel meer
Het laboratorium is open en verricht allerlei testjes. En verder doen mee: de spoedeisende hulp, de huisartsenposten, de operatiekamers, de Centrale Sterilisatie Afdeling, de diabetische voetpoli, het Palliatief Advies Team, de afdelingen Dermatologie, Ergotherapie, Gynaecologie (kraamsuites), Longgeneeskunde, MDL, Nucleaire Geneeskunde, Oogheelkunde, Orthopedie, Radiologie, Reumatologie, de chemokamer, Infectiepreventie, de wond- en pijnconsulent, orthopedisch instrumentenmaker en nog veel meer afdelingen. Alle afdelingen die meedoen aan de Open Dag staan op de website www.ozg.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button