Algemeen

Beertster restauranteigenaar wil culinaire ontmoeting met vluchtelingen

- advertentie -

Beerta- Hij heeft een eigen restaurant en honderden nieuwe achterburen. Dat worden er op termijn zelfs duizend. En dus wil Mark van Esveld van Smederij 1872 in Beerta die twee zaken met elkaar gaan combineren.

- advertentie -

Van Esveld en zijn vrouw Willemien willen in hun restaurant gaan koken en eten met vluchtelingen uit de noodopvang achter hun huis. Hij heeft inmiddels een flyer gemaakt waarin hij zijn nieuwe achterburen begroet en koks onder de vluchtelingen oproept zich te melden.

Flyer
De restauranteigenaar schrijft in de flyer ‘graag te willen leren hoe je een fatsoenlijke maaltijd bereid uit de regio waar de vluchteling vandaan komt’. Tegelijkertijd hoopt Van Esveld mensen uit bijvoorbeeld Syrie of Eritrea kennis te laten maken met Groningse mosterdsoep.

Meet & greet
‘We willen er gewoon iets mee doen’, aldus Van Esveld. ‘Die mensen zijn hier een jaar, dus dan moeten we er het beste van maken.’ De restauranteigenaar wil bovendien kijken of hij een meet & greet tussen vluchtelingen en buurtbewoners kan regelen.

‘En misschien kunnen we dan bijvoorbeeld een keer in de maand samen koken en eten. Hoe we dat allemaal vorm gaan geven en waar we alles moeten kopen, moeten we nog even zien, maar het idee is er in ieder geval.’

Kost het klanten?
Van Esveld merkt dat het onderwerp ‘vluchtelingen’ gevoelig ligt, maar hij is niet bang dat deze culinaire actie hem klandizie gaat kosten. ‘Als dit al klanten kost…’, zegt hij. ‘En als mensen hierdoor echt niet meer komen, dan had ik ze sowieso niet gewild.’

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button