AlgemeenSport

Uitstekende resultaten voor BATO tijdens plaatsingswedstrijd in Almere

- advertentie -

Almere/ Winschoten- Zaterdag 12 maart werd de eerste landelijke plaatsingswedstrijd Ritmisch gym voor groepen gehouden in Almere. Teams uit heel Nederland kwamen strijden om een NK-ticket.

- advertentie -

Ritmisch Gymnastiek
De pre-junioren lieten twee oefeningen zien. Met hun oefening met bal wisten ze de jury te overtuigen en behaalden ze een super hoge score van 8.050 punten. Daarmee bleven ze de concurrenten een vol punt voor en werden overtuigend eerste. En met de oefening met hoepel behaalden ze in een groot deelnemersveld een 7e plaats.

De senioren behaalden met hun oefening met lint en hoepel een achtste plaats en de oefening met knots een negende plaats. De notering geeft goede vooruitzichten op een Nk-ticket. Op 9 april is de tweede plaatsingswedstrijd in Utrecht zijn en daarna zullen de meiden zkere weten of ze mee mogen doen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy.

Turnen
Ook op zaterdag was er succes voor de turnsters van de Turnafdeling van BATO. In Musselkanaal streden ruim 150 turnsters tegen elkaar.  Bij de meisjes Pupillen 1 behaald Mila Koster een overtuigende eerste plaats. Cheyenne Jansen wist het zilver mee naar huis te nemen.

Bij de Jeugd Meisjes D1 behaalde Hilde Dieterman door mooi turnen een welverdiende eerste plaats. Zilver was er voor clubgenootje Eva sliekers. Bij de D2 meisjes was er een zilveren medaille voor Lynn Klaassens en brons werd gewonnen door Eileen Hilberdink. In de D3 klasse turnde Vera Reinders haar allereerste wedstrijd en ondanks een lastige voorbereiding werd ze heel mooi tweede.

Bij de meisjes Jeugd 2 werd het goud gewonnen door Guusje Jansen en mocht Cecile Korte het zilver mee naar huis nemen. Sylvia Schuiling wist bij de junioren het podium te bereiken en werd derde.

De volgende wedstrijd is op 17 april in Wildervank en dan zullen de turnsters hun plek voor de provinciale kampioenschappen veilig moeten stellen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button