AlgemeenIncidenten

Politie bekeurt 13 fietsers tijdens verlichtingscontrole Oldambtplein

- advertentie -

Winschoten – De politie van Winschoten heeft afgelopen vrijdagavond wederom gecontroleerd op defecte fietsverlichting. Dit deden zij op het Oldambtplein van Winschoten met enkele agenten. Ook werd er door het centrum gesurveilleerd door middel van twee politievoertuigen.

- advertentie -

13 Fietsers werden staande gehouden door de politie, zij hadden geen of onvoldoende verlichting. Zij kregen hiervoor een bekeuring, daarbij kreeg ook een automobilist een bekeuring voor defecte verlichting. Een voorbijkomende scooterrijder viel wegens zijn rijgedrag op. Hij deed op verzoek van de politie een blaastest, hierop bleek dat meneer alcohol had genuttigd, hij kreeg hiervoor een bekeuring.

Waarschuwing
De politie hield een maand geleden ook een controle op het Oldambtplein, destijds werden er 27 fietsers bekeurd voor het hebben van geen of onvoldoende verlichting. De politie waarschuwt ook in de toekomst weer te controleren.

Kosten en veiligheid
De boete bedraagt €55,- (+€9.- administratiekosten), het aanschaf van deugdelijke verlichting bedraagt een stuk minder. Voorkom een boete, schaf goedkoop een lampensetje aan. Daarbij draag je ook meteen bij aan veilig verkeer. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de statistiek blijven de aantal verkeersdoden in de jaren ongeveer gelijk, wel worden de dodelijke slachtoffers hoger onder de fietsers.

Lees ook:
27 Fietsers bekeurd wegens defecte fietsverlichting

Foto: OldambtNu.nl – Archief

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button