AlgemeenGemeente

Plannen uit 2008 omtrent verhuizing supermarkt Scheemda toch van start

- advertentie -

Scheemda – Supermarkt Aldi opent uiterlijk 1 december zijn nieuwe filiaal in het centrum van Scheemda. Daarmee wordt een plan uit 2008 deels gerealiseerd, dit meldt Dagblad van het Noorden op haar website.

- advertentie -

Nauwelijks iets over
Van het oorspronkelijk plan dat ooit in de toenmalige gemeente Scheemda werd besproken, is nauwelijks nog iets over. Ooit was er sprake van dat projectontwikkelaar Adelaarsrots uit Hoogeveen aan de Poststraat een supermarkt, twee non- food winkels en elf appartementen zou bouwen. Tussentijds werd dat plan al sterk aangepast en was er enkel nog ruimte voor een supermarkt en vijf appartementen.

Anno 2016 is de gemeente Oldambt met de Drentse projectontwikkelaar overeengekomen dat er alleen nog ruimte is voor de bouw van een nieuwe supermarkt.

‘De marktomstandigheden zijn sinds 2008 sterk veranderd’, stelt wethouder Laura Broekhuizen (PvdA) van de gemeente Oldambt. ‘Dan moet je realistisch zijn en plannen aanpassen.‘ Ze zegt dat nooit overwogen is ook nog een streep door het plan van nieuwbouw voor een supermarkt te zetten. ‘Scheemda verdient een tweede supermarkt en daarnaast hebben we ooit afgesproken het centrum op te knappen. Dat hebben we gedaan.’

Extra investering
De gemeente Oldambt moet vanwege het sterk versoberd plan 200.000
euro extra ophoesten boven de al eerder gedane investering van ruim zes ton. De extra investering haalt Oldambt uit het potje reserve grondbedrijf. Dit is een risicopotje waaruit de gemeente geld haalt als er verlies wordt geleden op ontwikkeling van bedrijfsterreinen. Als de gemeenteraad van Oldambt akkoord gaat, heeft de gemeente nog zo’n 2 miljoen euro over in dit potje.

Projectontwikkelaar Adelaarsrots loopt een flinke financiële scheur op in de broek. Naar verluidt gaat het om een bedrag van zeker enkele tonnen. Zodra de nieuwe supermarkt wordt opgeleverd ontvangt Oldambt nog geld van de Drentse projectontwikkelaar. Dan kan het dossier centrumplan Scheemda definitief dicht.

Schadeclaims
Schadeclaims zijn niet meer te verwachten, weet wethouder Broekhuizen. Eerder nog dreigde Van Nie Beheer & Partners uit Emmen, eigenaar van het pand waarin nu nog de Aldi is gehuisvest, met een claim. ‘De Raad van State is daarover duidelijk geweest. De gemeente heeft het juridisch proces goed gedaan.’

Bron: Dagblad van het Noorden
Foto: Google Streetvieuw

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button