AlgemeenOp stap

Winschoter Stadsjournaal trekt tijdens 50-jarig jubileum volle zalen

- advertentie -

Winschoten – Het gouden jubileum van het Winschoter Stadsjournaal werd op een grandioze wijze gevierd. Afgelopen maandag-, dinsdag- en woensdagavond waren het volle zalen in de theaterzaal van De Klinker.

- advertentie -

Het vijftigjarig bestaan is op een gepaste en feestelijke wijze gevierd. Het Winschoter Stadsjournaal (geboren als Winschoter Journaal- en Filmgroep) liet zijn bezoekers een kijkje in de eigen filmkeuken zien. Hoe en door wie opgericht, de werkwijze van de club en hoe werd er gesleuteld aan het resultaat van de films die op het witte doek kunnen worden bewonderd.

De bezoekers werden getrakteerd op heel veel moois. Beelden van de bevrijding van de stad bijvoorbeeld, ruim zeventig jaar geleden. Unieke, exclusieve en historische beelden van Willy Landré waren verpakt in een aangrijpend document. Dankzij moderne technieken als een drone is de film Winschoten van Boven gecomponeerd, indrukwekkend en spectaculair tegelijk.

Natuurlijk werd er ruim aandacht besteed aan tweehonderd jaar Adrillen en werden ‘vergeten’ straatjes en steegjes in Winschoten op indrukwekkende wijze belicht.

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button