AlgemeenGemeente

Waterprobleem omgeving Winschoten breidt zich enorm uit (Update)

- advertentie -

Winschoten e.o. – In de wijde omgeving van Winschoten zijn zondag problemen met de druk op de waterleiding. Hierdoor komt minder tot geen water uit de kraan. Het probleem lijkt zich uit te breiden.

- advertentie -

In de ochtend kwamen uit Winschoten de eerste meldingen binnen van weinig druk op de waterleiding. Vervolgens kwamen bij Waterbedrijf Groningen ook meldingen uit Westerlee, Bellingwolde en Bad Nieuweschans. Inmiddels zijn er zelfs meldingen uit Pekela en Vlagtwedde.

Wel of geen water?
Sommige mensen krijgen weinig water uit de kraan, anderen helemaal geen water. Volgens woordvoerder Eveline Corbeel komt dit door de locatie van het lek. Hoe verder mensen van het lek zitten, hoe minder water ze krijgen. Door de lage druk kan er troebel water uit de kraan komen. Dat is gewoon drinkbaar.

Waterbedrijf vraagt op uw hulp
Monteurs van het waterbedrijf zijn op zoek naar het lek. Dat blijkt lastig te vinden. Waterbedrijf Groningen roept het publiek op te zoeken naar opvallend grote waterplassen. Het waterbedrijf kan getipt worden via 0800-0202013.

Fontana
Kuuroord Fontana in Bad Nieuweschans heeft de deuren gesloten vanwege de waterproblemen. Daggasten zijn afgebeld. Mensen die er al waren, zijn naar huis gestuurd.

Update: rond 14.40 uur lijkt het erop dat de waterdruk in Winschoten weer normaal is.

- advertentie -
Bron: RtvNoord

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button