Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

1,2 en 3 april de Voorjaarsbeurs Oldambt 2016

- advertentie -

Scheemda – Een beurs waar consumenten in één ruimte kennis kunnen maken met 50 ondernemers. Dat is het concept van de Voorjaarsbeurs. De tweede editie van deze beurs zal plaatsvinden van 1 t/m 3 april in de Eextahal in Scheemda. Vrijwel alle branches van bedrijven uit Oost-Groningen zijn aanwezig.

- advertentie -

Met meer dan 1400 vierkante meter beursoppervlakte en 55 ondernemers uit Oost-Groningen, uit uiteenlopende branches is de Voorjaarsbeurs Oldambt een mooi en groot evenement. Van zonnepanelen en een internetbedrijf tot een whiskystokerij en een kapper, alles is op deze beurs te vinden. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een springkussen. De beurs is gratis te bezoeken voor consumenten en brengt zo consumenten en ondernemers bij elkaar.

In april 2015 organiseerde de stichting Promotie Ondernemers Oost-Groningen de Voorjaarsbeurs voor het eerst. De ondernemers Gert Hensens, Martin Kok en Fredrik Aukes hebben de handen ineen geslagen en wilden weer een evenement van formaat organiseren in het Oldambt. Dat idee is uitgemond in de Voorjaarsbeurs Oldambt, een beurs voor zowel ondernemer als consument. De beurs trok toen zo’n 4500 bezoekers, die allemaal enthousiast waren. Ook de ondernemers waren enthousiast. Initiatiefnemers Martin Kok, Gert Hensens en Fredrik Aukes besloten na het succes van die eerste beurs en een jaarlijks evenement van te maken. Zij hopen met de beurs een positieve impuls te geven aan ondernemers uit de regio.

Op de beurs staan enkele grote bedrijven, zoals de Rabobank, Univé en de Ommelander Ziekenhuisgroep. Maar doordat de kosten voor het project laag worden gehouden, is deelname aan de beurs niet duur. Daardoor kunnen ook kleine ondernemers aansluiten, en krijgt iedere ondernemer de kans om zichzelf aan zo’n 5000 bezoekers te presenteren.

De beurs moet een mooie spin-off hebben voor deelnemende ondernemers, zodat hun omzet groeit en er positiviteit en reuring ontstaat. “Hoe vaak krijg je nu 5000 bezoekers bij je winkel?” vraagt Aukes zich af. “Dat gaat hopelijk dit weekend gebeuren, want we verwachten tussen de 5000 en 10.000 bezoekers.”

Lees meer
Voorjaarsbeurs Oldambt 2015 een groot succes

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button