Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Busremise Winschoten sluit letterlijk haar roldeuren

- advertentie -

Winschoten – De bestaande busremise op het busstation heeft sinds 28 maart haar deuren letterlijk gesloten. De roldeuren zijn dicht en de opstapplaatsen voor de lijnbussen zijn tijdelijk verplaatst.

- advertentie -

Deze bestaande busremise zal worden gesloopt en plaats maken voor een nieuwe standplaats voor bussen met een ruimtelijk en open karakter. Het busstation zal vriendelijkheid en veiligheid uitstralen. Nieuwe verlichting en veel groen geven dit verblijfsgebied een compleet nieuwe uitstraling. Een tijdelijk busstation zal alle functies van het openbaar vervoer overnemen totdat de nieuwe situatie eind 2016 is gerealiseerd.

Stationsgebouw gerestaureerd
Het stationsgebouw in Winschoten is teruggebracht in de staat waarin het zich bevond in 1904. Het historische pand heeft daarmee weer het aanzien dat het verdient als belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer en de zuidelijke entree van het centrum. Het stijlvol gerestaureerde gebouw werd in 2015 officieel geopend door wethouder Ricky van den Aker en gedeputeerde Fleur Gräper.

Welzijnsorganisatie Het Oude Ambt geeft aan een groot deel van het stationsgebouw invulling en zal de bemensing van het gebouw organiseren. Dit onder het motto ‘door burgers, voor burgers’. Zo is er nu kleinschalige bedrijvigheid zoals een coffee-corner in de wachtruimte, een vergaderruimte en een openbaar toilet en straks nog een fietsenreparatiewerkplaats en een informatiebalie.

Foto: Robbert Meinders/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button