Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Burgemeester Pieter Smit opent feestelijk het ZorgThuis Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Dinsdagmiddag 29 maart 2016 opende burgemeester Pieter Smit van gemeente Oldambt op een feestelijke wijze het ZorgThuis in Winschoten. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het inrichten van dit ZorgTechnologiehuis (ZorgThuis) op een nieuwe locatie. Net als vorig jaar zijn in dit samenwerkingsproject van Acantus en Campus Winschoten studenten van verschillende opleidingen bezig met innovatieve oplossingen en domotica om langer veilig thuis wonen mogelijk te maken.

- advertentie -

Ze hebben dit keer nagedacht over een rollatorbestendige indeling van een woning voor iemand met COPD en iemand met beginnende dementie. Eerder dit jaar presenteerden de studenten hun ontwerp. Twee van deze indelingen worden in het ZorgThuis uitgevoerd. Met deze indelingen kunnen de studenten experimenteren om erachter te komen wat het beste is voor welke beperking.

Meer over het ZorgThuis
In het ZorgThuis worden studenten van verschillende opleidingen van de Campus opgeleid. Zo experimenteren studenten van de techniek- en ICT-opleidingen met verschillende innovatieve oplossingen en domotica (huishoud-automatisering). Studenten gezondheidszorg leren hoe zij met behulp van technologie hulpbehoevende bewoners thuis het beste kunnen verzorgen. Vorig schooljaar stelde Acantus een rijwoning beschikbaar in Winschoten-Zuid. Dit schooljaar maakt Campus Winschoten gebruik van een karakteristiek pand van Acantus in het centrum van Winschoten.

Naast dat het ZorgThuis een praktijkgerichte opleidingsplek is voor de professionals van morgen, kunnen ook andere organisaties hier inspiratie opdoen. Bijvoorbeeld over hoe techniek zorgbehoevende bewoners in staat stelt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. De studenten verzorgen ook rondleidingen in het huis waarbij u kennis kunt maken met domotica. Voor meer informatie kunt u kijken op www.zorgthuiswinschoten.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button