Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeenteIncidenten

Gemeente en politie overwegen strijd aan te gaan tegen GHB-drug

- advertentie -

Winschoten – Politie en de gemeente Oldambt overwegen in de strijd tegen misbruik van partydrug GHB matrixborden in te zetten op het Marktplein in Winschoten.

- advertentie -

Verkrachtingsdrug
GHB staat bekend als een ‘rape-drug’ (verkrachtingsdrug). Vaak zijn jonge meisjes slachtoffer van de drug. Na gebruik kunnen ze onwel worden en willoos slachtoffer van seksueel geweld.

In Winschoten zijn de laatste weken enkele voorvallen geweest waarbij vrijwel zeker GHB in drankjes van tienermeisjes werd gedaan.

Lees meer: Opnieuw GHB in drankjes, twee meisjes naar het ziekenhuis

Burgemeester Pieter Smit verklaard tegen over het Dagblad van het Noorden ”Het is een zorgelijke ontwikkeling. Dit vindt niemand leuk. Ook de horeca niet, want niemand wil een slechte naam.”

De jeugdagent in Winschoten heeft het misbruik van GHB zeer recent aanhangig gemaakt bij de gemeente Oldambt. ”Hij heeft ons gevraagd of het zinnig is om uit oogpunt van preventie, matrixborden op het Marktplein te plaatsen. We denken er nu over na. Als we de borden inzetten doen we dat enkele weken achter elkaar. We denken nu al na over de tekst die we er eventueel op willen plaatsen.” zegt Smit.

Primeur voor Winschoten
Als er daadwerkelijk matrixborden in het uitgaansgebied komen, betekent dat een primeur voor Winschoten. Als gemeente en politie dat doen, krijgen de horecaondernemers vooraf een brief met daarin uitleg waarom de inzet van waarschuwingsborden nodig is.

Lees meer: Politie: waarschuwing – Laat je drankje niet onbeheerd achter!

Voorlichting
”We sluiten niet uit dat we ook nog scholen gaan bezoeken en voorlichting gaan geven over drugsmisbruik. Maar daarover moeten we met de wethouder van onderwijszaken nog van gedachten wisselen. We kunnen bijvoorbeeld medewerkers van de gezondheidsdienst voorlichting laten geven op scholen.

Voor het zover is heeft de burgemeester eerst nog een advies. ”Neem geen drankjes van onbekenden aan en laat je drankje niet onbeheerd achter. Eigenlijk is het de boodschap die iedere ouder aan zijn kinderen geeft. Wat dat betreft is er door de jaren heen niets veranderd.”

Bron: DvhN

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button