Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidentenRegionaal nieuws

Bevelvoerder brandweer Scheemda eerste tijdens ABWC brandweerwedstrijden

- advertentie -

Groningen – Vandaag werd er in in de Stad Groningen de ABWC Brandweerwedstrijden georganiseerd. Deze landelijke comité organiseert wedstrijden door het hele land. Zaterdag 2 april waren de provinciale wedstrijden.

- advertentie -

Scenario
De brandweer kreeg een melding via de meldkamer. Er zou een man met een gestolen speedboot met drank op het water tegen een ponton zijn gevaren na een achtervolging met de politie op het water. Op dit moment wilde er net een kanoër het water op, een botsing als gevolg. De speedboot vloog na een forse explosie in brand. Er waren één tot meerdere slachtoffers.

Dit scenario is bij alle deelnemers gelijk, gelijke tijd worden de brandweerlieden beoordeeld op haar inzet.

Inzet
Brandweer Scheemda moest als eerste van de tien deelnemers dit scenario afhandelen. Dit moet gebeuren in een bepaalde tijd en aan enkele voorgeschreven eisen. Te denken aan een reddingsvest omdoen als je bij of op het water aan het werk bent.

Score
Brandweer Scheemda is op de achtste plaats beëindigd, dit zegt niet zoveel over de kwaliteit van de Brandweer. De score is slechts een indicatie van de inzet. De winnende punten schelen bij alle korpsen niet zoveel. Het winnende korps is brandweer Bedum, op de tweede plaats eindigde Harkstede en als derde Hoogezand-Sappemeer.

Bevelvoerder
Bevelvoerder van het korps Scheemda Hans Pluim is tijdens deze wedstrijden als eerste geëindigd. Een bevelvoerder is verantwoordelijk voor de juiste inzet van de aan hem toegewezen manschappen.

A.s. zaterdag wedstrijd in Finsterwolde
Volgende week zaterdag 9 april zal er in Finsterwolde meerdere wedstrijden plaats vinden. Tijdens deze wedstrijden zijn er twee speelbanen, waar dus ook twee incidenten zullen afspelen.

Mocht u hier willen kijken word u verzocht zich te melden bij de kazerne in Finsterwolde deze is te vinden aan de Bosweg 1 te Finsterwolde. Dit aangezien de wedstrijd locatie geheim dient te houden om de wedstrijden niet te kunnen beïnvloeden. Daarbij word u verzocht om géén foto’s voor de prijsuitreiking online te zetten of te delen. Hier kunnen de brandweerkorpsen die nog moeten profijt van hebben.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button