AlgemeenKort nieuwsSport

Judoschool Oost-Groningen beste presterende club in het Franse Meaux

- advertentie -

Winschoten/ Meaux – In de Franse stad Meaux nabij Parijs werd voor de 15de keer het 2 daagse Tournai de Cercle de Mikage Judotoernooi gehouden.

- advertentie -

Judoschool Oost-Groningen was hier, met 12 judoka’s en 2 scheidsrechters, 700 kilometer in zuidelijke richting naar afgereisd. Tijdens dit toernooi lieten de judoka’s zien waarvoor ze gekomen waren en dat was gaan voor goud en ervaring op doen. Heleen Pool behaalde het goud in haar klasse -33 kilo. Later deed deze jonge judoka ook mee in een jongens poule hier behaalde ze knap het brons. Luna Arends was niet te stoppen met 3 gouden medailles. In haar eigen klasse moest ze de finale tegen clubgenoot Cindy Oost die na een vervelende blessure net voor het eerst weer aan wedstrijden mee deed. Luna wist deze partij naar haar hand te trekken. Beide dames waren op dreef en deden ook een gewichtsklasse hoger mee. Ook hier kwam het tot een Nederlandse finale.

Blessure
Cindy had in de voorgaande wedstrijden een lichte blessure opgelopen en nam genoegen met 2x zilver. In de middag heeft Luna ook een leeftijdscategorie hoger meegedaan, hier kreeg ze veel tegenstand. Maar Luna haar mentaliteit bracht haar naar goud. Esmee Vos stond op scherp, ze maakte korte metten met haar tegenstanders en wist al haar partijen te winnen met Ippon ze stond dan ook bovenaan op het erepodium.

Goud en Zilver
Milan de Klein liet een verpletterende indruk achter door in zijn eigen klasse het goud te veroveren. En in  de middag, een leeftijdscategorie hoger, wist hij door sterk judo ook het goud binnen te slepen. Götz Baldur Mäckel wist tevens de finale te bereiken tegen een goed judoënde clubgenoot Cameron Luttje deze ging in het voordeel van Götz. Mike Oost wist zonder veel problemen de finale te bereiken hier kwam hij een sterke fransman tegen, Mike liet zich verrassen maar was tevreden met zilver.

De volgende dag was het de beurt voor de oudere jeugd, senioren en veteranen. In een poule van 8 meiden wisten Isa Heideveld, Savannah Luttje, en Esmee Vos de finale te halen. Isa wist het goud te halen Savannah Zilver, en Esmee het Brons. Mike Oost en Götz Baldur Mäckel gingen vandaag een leeftijdscategorie hoger wat leidde tot goud en zilver. Veteranen Elwin Johannes en Jeroen ter Veer wisten knap goud en zilver mee te nemen. Al met al waren de trainers zeer tevreden met de resultaten, het moraal en het doel teambuilding was dan ook zeer geslaagd.

Meer informatie
Voor meer informatie, foto’s en 3 gratis proeflessen in Stadskanaal, Winschoten, Ter Apel, Musselkanaal, Nieuw Buinen, Vlagtwedde en Finsterwolde kijk op: www.judotanrenjutsu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button