AlgemeenGemeente

College stemt in met verkoop Phaff-gebouw voor ontwikkeling Zorghotel

- advertentie -

Winschoten – Het college van Oldambt heeft ingestemd met de verkoop van het Phaff-gebouw aan Vastgoud voor de ontwikkeling van een zorghotel.

- advertentie -

Lotel Phaff
Vastgoud Ontwikkeling BV is al lange tijd in overleg met de gemeente over de ontwikkeling van het Phaff-gebouw aan de Brugstraat 1 in Winschoten. Het betreft de herbestemming van de voormalige vruchtenwijnfabriek Phaff. De voormalige wijnfabriek is een beschermd rijksmonument.

Door restauratie van dit monument ten behoeve van sociaal-maatschappelijke voorzieningen wordt getracht de leegstand en verkrotting van het object tegen te gaan. Het sociaal-maatschappelijke initiatief onder de naam ‘Lotel Phaff’ houdt de huisvesting van circa 17 jongeren met een lichamelijke of meervoudige handicap in. Daarvoor wordt het voormalige Phaff-gebouw (hoofdzakelijk intern) verbouwd tot een zorglocatie. Het gaat daarbij om niet-zelfstandige bewoning, het zogenaamd begeleid wonen met zorg. In de fabriek wordt ook ruimte gecreëerd voor hotelkamers op de begane grond. Het runnen van deze hotelkamers fungeert als dagbesteding voor de bewoners.

Omgevingsvergunning
De aanvraag voor de omgevingsvergunning past bij de gewenste ontwikkeling op de locatie. De gemeentelijke monumentencommissie heeft het plan goedgekeurd. Er zijn geen zienswijzen ingediend op de ontwerp-omgevingsvergunning. De vergunning is verleend.

 

 

- advertentie -

Foto: Rijksmonumenten.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button