AlgemeenGemeente

Burgemeester Pieter Smit reikt draaginsigne ‘Nobelprijs VN-militairen’ uit

- advertentie -

Oldambt – Op vrijdag 8 april reikt burgemeester Pieter Smit een draaginsigne uit aan drie oud-militairen in de gemeente Oldambt. Zij zijn tussen 1956 en 1988 door het Ministerie van Defensie voor een vredesmissie naar Libanon (het Unifil detachement) uitgezonden.

- advertentie -

Op 10 december 1988 is de Nobelprijs voor de Vrede toegekend aan de vredesmachten van de Verenigde Naties voor deelname aan vredesmissies vanaf 1956. De Nobelprijs is destijds uitgereikt aan de Verenigde Naties, maar niet aan de individuele personen die daarbij betrokken zijn geweest.

In 2015 heeft de minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert, besloten om het draaginsigne ’Nobelprijs VN-militairen’ in te stellen en geeft de minister tastbaar uitdrukking aan de erkenning van en waardering voor (oud-)militairen die namens Nederland in de periode tussen 1956 en 1988 als ‘blauwhelmen’ hebben deelgenomen aan VN-Vredesmissies.

De draaginsigne wordt uitgereikt aan de heren T. Degenhart, J.J. Dijkman en A. Wildeman. De uitreiking vindt plaats om 11.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button