Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Inloopbijeenkomst mogelijke komst asielzoekerscentrum aan Udesweg

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 20 april vindt een inloopbijeenkomst over de komst van een asielzoekerscentrum (azc) in de gemeente Oldambt plaats. De inloopbijeenkomst die tussen 18.00 – 22.00 uur plaatsvindt in de Tramwerkplaats, is bedoeld voor inwoners, ondernemers en zorg- en onderwijsinstellingen uit de gemeente. Het college wil met de bezoekers in gesprek voordat zij op 10 mei een definitief besluit neemt over de locatie.

- advertentie -

Voorkeurslocatie Udesweg
Het college van b&w heeft haar voorkeur uitgesproken voor de vestiging van een azc aan de Udesweg te Winschoten. Deze locatie is uit onafhankelijk onderzoek naar voren gekomen als meest geschikte locatie. In het onderzoek is rekening gehouden met de kaders die de gemeenteraad vorig jaar juni heeft gesteld over de komst van een azc.\

Lees meer: Winschoten-Zuid waarschijnlijk de plek voor nieuw asielzoekerscentrum 

Inloopbijeenkomst voor inwoners
De inloopbijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 april in de Tramwerkplaats, aan de Havenkade-West 3 in Winschoten, tussen 18.00 – 22.00 uur. Het college van b&w, het COA, VluchtelingenWerk Noord Nederland en Gezondheidscentrum Asielzoekers zijn aanwezig. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt informatie gegeven over het uitgevoerde locatieonderzoek, de planning en procedures.

Bezoekers kunnen vragen stellen en hun mening en/of reactie geven. Deze ideeën, meningen en reacties worden verzameld. Het college neemt dit mee in haar overwegingen. In de collegevergadering op 10 mei neemt het college een definitief besluit over de locatie van het azc.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button