AlgemeenKort nieuws

Waterschap meet zuurstofgehalte na vondst dode vissen Oldambtmeer

- advertentie -

Blauwestad – Het was bizar opkijken voor Richard Rietdijk havenmeester van het Blauwestad toen hij aankwam bij het havenkwartier. Vanochtend dreven er zo’n 10 á 15 dode vissen op het water.

- advertentie -

Hij heeft hier direct Waterschap Hunze & Aa’s ingelicht. Zij hebben ter plekke een zuurstofgehalte meting verricht. Het water had een zuurstofgehalte van 11.15, vissen komen pas in ademnood vanaf een waarde 2.00.

”Het is of te wijten aan het onweer van gisteren of doordat na een periode van vasten in de winter.” Meld Rietdijk aan OldambtNu.nl ”Als de watertemperaturen laag zijn, nu weer voedsel door de vissen word opgenomen en de spijsvertering nog niet volledig op gang komt en het opgenomen voedsel gaat gassen wat dan bij de oudere en zwakkere vissen fataal kan worden.”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button