AlgemeenGemeente

Duitse banen voor het oprapen tijdens Banenmarkt in Winschoten

- advertentie -

Winschoten –  Op woensdag 11 mei is de ‘Duitse banen’-markt van 10.00 tot 14.00 uur in De Tramwerkplaats in Winschoten. Duitse werkgevers zijn dringend op zoek naar personeel en komen daarom naar Winschoten. Nederlandse werkzoekenden uit de grensregio zijn van harte welkom om te onderzoeken of werken in Duitsland iets voor hen is.

- advertentie -

In Duitsland is er veel behoefte aan personeel in bouw, metaal en techniek. Maar ook in de horeca, (ouderen)zorg, ICT, logistiek en pakketbezorging. Ongeveer 25 Duitse werkgevers presenteren die dag hun actuele vacatures. Een uitgelezen kans voor werkzoekenden om te kijken wat de mogelijkheden (vlak) over de grens zijn.

Ook de Eems Dollard Regio (EDR) is aanwezig om informatie te geven over hoe het zit met werken in Duitsland. Bijvoorbeeld over financiële consequenties en het verschil in cultuur. Ook het EURES, onderdeel van het UWV, over werken in andere landen is present om vragen over dit onderwerp te beantwoorden.

Grensoverschrijdend werken
Afgelopen periode is er veel aandacht geweest voor grensoverschrijdend werken en het wegnemen van drempels. Daarin zijn al diverse stappen gezet, waardoor de (financiële) consequenties van het grensoverschrijdend werken zijn verbeterd.

Serieuze kandidaten kunnen zich aanmelden voor een persoonlijk vervolgtraject waarin hun eigen situatie wordt bekeken en doorgerekend. Startsalarissen en reiskosten zijn in Duitsland lager, maar er zijn ook veel regelingen die dat verschil compenseren.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button