Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Plan Factory Outlet Center in Winschoten van tafel

- advertentie -

Winschoten – Krijgt geen Factory Outlet Centre (FOC). Dat is de uitkomst van een ingelaste vergadering van het college van b&w van Oldambt van donderdagochtend.

- advertentie -

Begin april 2015 werd tussen Vastgoud Ontwikkeling bv en de gemeente Oldambt een intentieover- eenkomst afgesloten voor een onderzoek naar de haalbaarheid van herbestemming van de locatie Gassingel 18 voor een FOC. Daarin werd afgesproken om  binnen een jaar de haalbaarheid voor de realisering van een FOC  te onderzoeken. Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft het college van b&w vandaag een weloverwogen beslissing genomen.

Het college vindt het project op de locatie Gassingel 18 (waar het OZG ziekenhuis is gevestigd) te risicovol. Enerzijds zou de realisering van een FOC in de toekomst een te grote bedreiging vormen voor de bestaande detailhandel in het kernwinkelgebied van Winschoten. Bovendien zou het realiseren van een FOC op deze locatie een forse investering van de gemeente vergen op het gebied van infrastructuur (aanpassing, verbreding van toegangswegen en rotondes). Tenslotte zou met de komst van een FOC, een omvangrijke parkeervoorziening moeten worden gerealiseerd in het Stadspark. Daardoor zou er voor de huidige sportvelden in het park, een alternatieve locatie moeten worden gevonden.

In een gesprek met Harm de Vries, directeur van Vastgoud Ontwikkeling b.v. en initiatiefnemer van het FOC-project, heeft wethouder Laura Broekhuizen donderdagochtend het besluit van het college aan hem kenbaar gemaakt. De heer de Vries gaf te kennen dat hij begrip heeft voor het besluit van het college. Desondanks is hij van mening dat het voor Winschoten een gemiste kans is nu het college van Oldambt nee zegt tegen de komst van een FOC.

Nu het college zich heeft uitgesproken tegen de huidige plannen, willen beide partijen graag met elkaar in gesprek blijven. Afgesproken is dat er in de nabije toekomst vervolggesprekken zullen plaatsvinden over mogelijke alternatieve invullingen van de locatie. Wanneer de eerste gesprekken daarover plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button