AlgemeenKort nieuws

Grunneger Deurtrappers zamelen ruim 3000 euro in voor Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – De Grunneger Deurtrappers hebben ruim 3000 euro ingezameld en gedoneerd aan de afdeling Oncologie, locatie Lucas van het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Op woensdag 20 april werd een cheque overhandigd door Deurtrappers Ina de Roo en Ronald Kemp aan Francisca van der Pol, Manager Zorg van het Ommelander Ziekenhuis.

- advertentie -

De Grunneger Deurtrappers, een fietsclub uit Oost-Groningen, hebben de afgelopen maanden geld ingezameld door diverse activiteiten te organiseren. Het geld zal door het Ommelander Ziekenhuis besteed worden voor de aanschaf van enkele grootbeeld televisieschermen voor de ruimtes waar patiënten van het Ommelander Ziekenhuis chemotherapie ondergaan.

De uitreiking van de cheque vond plaats voorafgaand aan een speciale rondvaart voor patiënten van de afdeling Oncologie, vanaf de haven in Blauwe Stad. Ook deze rondvaart was georganiseerd door de Deurtrappers en belangeloos ter beschikking gesteld door Pieter Dekker Rondvaarten uit Blijham.

Samen met patiënten
De besteding van het geld is zorgvuldig gekozen. Manager Zorg Francisca van der Pol: “Het is natuurlijk fantastisch dat de Deurtrappers zo’n groot bedrag voor ons bij elkaar hebben gebracht. Daarvoor zijn we dankbaar. Maar we vonden het ook belangrijk dat het goed besteed zou worden. We hebben samen met de Deurtrappers en met patiënten van de afdeling Oncologie gekeken wat het verblijf voor patiënten op de oncologieafdeling aangenamer zou kunnen maken.

Maar daarbij moest het ook mee kunnen naar het nieuwe Ziekenhuis in Scheemda. Dat geldt natuurlijk voor deze televisies. Patiënten die chemotherapie krijgen, zijn vaak een hele dag aanwezig. Een beetje afleiding kan hun verblijf gedurende zo’n dag wat dragelijker maken. Een prachtige toevoeging waar patiënten nog veel plezier aan kunnen beleven.”

De Deurtrappers
De fietsgroep de “Grunneger Deurtrappers” maakt zich sterk om  geld in te zamelen voor het KWF. Ze hebben de afgelopen vier jaren meegedaan met de Alpe d’Huzes en daarmee ruim € 57.000 kunnen doneren aan het KWF. Dit geld hebben ze bijeen gebracht door het organiseren van diverse activiteiten zoals  megamarathondagen, loterijen, concerten etc. Het komende jaar gaan zij met Groot Verzet Tegen Kanker de Mont Ventoux beklimmen.

- advertentie -

Daarmee steunen zij dit jaar niet alleen het KWF, maar ook de afdeling Oncologie van het Ommelander Ziekenhuis, locatie Winschoten. Ina de Roo van de Deurtrappers: “Wij zochten dit jaar naast het KWF een lokaal doel. De afdeling Oncologie paste hier goed in. We zijn blij dat we in nauw overleg met patiënten en medewerkers erin zijn geslaagd om het verblijf aangenamer te maken.”

- advertentie - 

Foto: Chris Smit

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button