AlgemeenGemeente

Informatieavond AZC rustig verlopen ondanks uitgevaardigde noodbevel

- advertentie -

Winschoten – De burgemeester van Oldambt heeft woensdagavond een noodbevel uitgevaardigd omdat er demonstranten van het Kameraadschap Noord-Nederland en/of RWB Gemaskerd gaan demonstreren tegen de komst van een azc in Winschoten.

- advertentie -

Lees meer: Vermoedelijk demonstratie tijdens informatieavond AZC Winschoten

Openbare orde
De demonstratie is niet aangemeld bij de gemeente. Bovendien, aldus opgetekend in het noodbevel, zou er bij eerdere demonstraties gebruik gemaakt zijn van gezichtsbedekkende kleding, wat tot conflicten kan leiden met andere groeperingen.Gemeente Oldambt vreesde daarom dat de openbare orde verstoord zal worden. De gemeente heeft woensdagavond een bijeenkomst georganiseerd over de komst van het azc in Winschoten.

Politie inzet
Tijdens de avond waren er meerdere eenheden van de politie zichtbaar aanwezig. Genoemd de bereden politie, 2 maal hondengeleiders en enkele agenten. Dit na aanleiding van de verwachtingen. De inzet van de politie was dan ook uit voorzorg.

Rustig verlopen
De informatiebijeenkomst is rustig verlopen. Ieder die geïnteresseerd was in informatie omtrent de komst van het AZC aan de Udensweg kon zich tijdens deze infoavond hiervan verschaften. Na telling zijn er zo’n ongeveer 150 inwoners geweest.U kunt het noodbevel hier lezen.

Foto’s: Jeroen Bos & Anita Meis/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button