AlgemeenGemeente

Informatieavond AZC rustig verlopen ondanks uitgevaardigde noodbevel

Winschoten – De burgemeester van Oldambt heeft woensdagavond een noodbevel uitgevaardigd omdat er demonstranten van het Kameraadschap Noord-Nederland en/of RWB Gemaskerd gaan demonstreren tegen de komst van een azc in Winschoten.

- advertentie - 

Lees meer: Vermoedelijk demonstratie tijdens informatieavond AZC Winschoten

Openbare orde
De demonstratie is niet aangemeld bij de gemeente. Bovendien, aldus opgetekend in het noodbevel, zou er bij eerdere demonstraties gebruik gemaakt zijn van gezichtsbedekkende kleding, wat tot conflicten kan leiden met andere groeperingen.Gemeente Oldambt vreesde daarom dat de openbare orde verstoord zal worden. De gemeente heeft woensdagavond een bijeenkomst georganiseerd over de komst van het azc in Winschoten.

Politie inzet
Tijdens de avond waren er meerdere eenheden van de politie zichtbaar aanwezig. Genoemd de bereden politie, 2 maal hondengeleiders en enkele agenten. Dit na aanleiding van de verwachtingen. De inzet van de politie was dan ook uit voorzorg.

Rustig verlopen
De informatiebijeenkomst is rustig verlopen. Ieder die geïnteresseerd was in informatie omtrent de komst van het AZC aan de Udensweg kon zich tijdens deze infoavond hiervan verschaften. Na telling zijn er zo’n ongeveer 150 inwoners geweest.U kunt het noodbevel hier lezen.

Foto’s: Jeroen Bos & Anita Meis/ OldambtNu.nl

 

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

25 Reacties

  1. Alleen denk ik dat het weinig zin heeft. Ze vragen om je mening en organiseren een bijeenskomst. Prima dat ze vluchteling opvangen. Maar 1000 in Zuid vind ik wel heel veel. Laten ze het gaan verdelen over heel oldambt. En niet op 1 plek.

 1. Die pieter smit blijkt wel een echte angsthaas te zijn zeg hahaha

  Nood mn reet (Y)

  Pieter heeft liever extra geld in de pocket!

  Pieter smit weg der mit!!!

  Marionetje van de coa :P

  1. Weet je wat ik dan wel humor.vind harrie… 90 procent wat demonstreert daar.. loopt te zeiken ook van wat kost ons dat wel niet… maar heeft zelf nog geen slag werk verricht.. wat kosten DIE mensen ons wel niet

  2. Over het algemeen weet ik dat veel vd tegenstanders dus degelijk wel werk hebben… Dus helaas gaat die vlieger niet geheel op. Wat ik wel jammer vind is dat de democratie en dus recht tot demonstreren een beetje in de kiem gesmoord word.

   Het is gewoon een probleem die helaas bij de burgers neergelegd word.
   Werk je voor de coa heeft dat ook vast een goeie reden.
   Je kind/kinderen moeten voeden is een must!

   Maat dat door de coa misbruik word gemaakt vd situatie is toch iets waar men zijn stem mag tegen hebben.

   Het praatje over geld is in dit stadium nket rationeel en zet geen zoden aan de dijk.

   Maar niet negatief bedoeld wian.
   Maar 90 procent vd aanwezigen heeft dus degelijk lichamelijk zwaar werk.

  3. Nou als ik vanuit fa vn de fotos komt mijn procent dichter in de buurt dnn die vn jou…

   Maar ik ben het eens met je dat ieder een stem mag hebben voor of tegen. Alleen je hebt internet jankerds met de grootste mond.. en mensen die daadwerkelijk heen gaan en hun stem gebruiken… dus ik vind dan ook “mijn mening”dat de mensen die hier zn grote mond hebben, maar niet daar waren lekker in hun hol moeten kruipen en zich stil moeten houden want die hebbem hun recht van spreken verspild dan toch?

   Ik werk btw niet voor coa ?

  4. Alida Heikens Kun je ook niet zien, en niet iedereen met een uitkering is te beroerd om te werken. Velen willen wel werken maar worden nergens aangenomen. Vooral voor lager opgeleide mensen is dat een probleem want voor functies waar je geen opleiding voor nodig hebt vragen ze liever jongeren i.v.m. de aanpak jeugdwerkeloosheid, krijgen bedrijven subsidies voor. Gelukkig is dit het laatste jaar dat dat mag, vanaf 2017 mogen er geen vacatures specifiek voor jongeren meer worden geplaatst.

  5. Ik heb ook niet gezegt dat jij voor de coa werkt. Diegenen die op dit moment werken voor de coa en zijn asiel industrie doen dit om hun gezin te kunnen onderhouden.

   Dat bedoel ik dus met asiel industrie.
   Of jij wel of niet werkt bij de coa zal mij een zorg zijn.

   Maar vraag mij maar wie op een foto dus werkeloos is :p

   Denk dat jouw 90% een heel stuk gaat dalen.

   Leuk zo’n nutteloze discussie hahahaha

 2. kan,of wil die pieter smit niet eens een blik vol dienders opentrekken voor snelheidscontroles op de doorgaande wegen in het oldambt?HELAAS zijn weer 6 jaar aan dit geval ,die meer afbreekt dan opbouwd ,buiten streekjes die buiten de blauwe drama om? HEERLIJK de blauwe stad,met een azc voor DUIZEND vluchtelingen ,en vermoedelijk deels,gelukszoekers, testeron bommen ,WEETJE dat je in een supermarkt niet het potje zoet beleg vooraan moet nemen?niet nederlands sprekende draaien een beleg potje open,doen er een vinger in en proeven het BLEEEH

 3. Wie betaalt de grappen. En. Er komt er. Toch. Wel mijn overgroot vader zij al. We komen. Er onder. Te zitten en hebben. Niels te vertellen. Meer. In ons. Eigen. Land

  1. Wie betaald alle sooslopers dan? Daar zijn er meer van dan asielzoekers ? dan betaal ik liever voor een “vluchteling”dan voor een nederlander die te beroerd is om te werken

  2. Och och och ik hoop dat er nooit wat in je leven gebeurt en de helft van je leven afbrokkelt om wat voor reden dan ook en zonder werk en al terecht komt. Ik hoop dat je nooit ziek gaat worden zodanig dat je niet eens normaal naar de wc kan lopen. Gebeurt ooit toch Hoop dat je dan nog een keer terug denkt aan je woorden want loopt net zo dom te lullen als vele anderen hier.

 4. De economie van Groningen is met 5,5% gedaald. Ik zou zeggen aan onze democratische d66 burgemeester ,laat er nog een azc bijbouwen en vang er vijfduizend op. Wat zal dat een economische boost geven van heb ik jou daar. O ,wacht ,dat moet natuurlijk eerst even via z,n baas Pechthold.

Back to top button