AlgemeenCultuur

Muziekvereniging Prins Hendrik huldigt jubilarissen op Aprilconcert

- advertentie -

Scheemda – Tijdens het Aprilconcert op 23 april jl.  in de Eextahal te Scheemda, werden de jubilerende leden Alie Trenning-Feiken, Eelko Haan, Martin Lutjeboer,  Jorien Baar en Silke Hassing in het zonnetje gezet.

- advertentie -

Alie Trenning-Feiken was meer dan  40 jaar muzikant, waarvan 17 jaar bij de drumband waar ze jarenlang de drijvende kracht achter was. Later maakte  ze de overstap naar het fanfareorkest. Ze ontving een oorkonde en het vergulde insigne van de KNMO.  Eelko Haan en Martin Lutjeboer waren 25 jaar muzikant, deels bij de percussieband en het fanfareorkest. Naast dat Jorien Baar de bugel bespeelt in het orkest, is samen met Silke Hassing al  12½ jaar lid van het twirlteam. Zij kregen allen het zilveren insigne  van de KNMO opgespeld door de voorzitter van de vereniging, Robert Vos. Dit ging uiteraard vergezeld van een bloemetje.

Ook werd Fré Zondag, sinds februari jl.  voorzitter af, in het zonnetje gezet. Hij heeft in het totaal 24 jaar deel uitgemaakt van het bestuur waarvan 20 jaar als voorzitter!!

Als blijk van waardering kreeg hij een moerenmannetje – voorstellende een speler op de sousafoon- een boeket bloemen en een groot applaus van het (in grote getale) aanwezige publiek.

Ook waren er bloemen voor de dames Geesje Weber en Jantje Klungel. Zij liepen jarenlang voorop met vlag of vaandel als Prins Hendrik op mars ging. Zij moeten hier helaas vanwege gezondheidsproblemen mee stoppen.

De vereniging kijkt terug op een gelaagde uitvoering. Het publiek kon genieten van een zeer afwisselend en verrassend programma, waar veel voor oog en oor te genieten viel.

- advertentie -

Zo stal de percussieband de show met hun slagwerk act met afwasborstels. De blazersklassen bliezen er op los waarbij ze begeleid werden door het fanfare orkest. Er waren grappige en/of wervelende shows door de twirlteams, van peewee tot senior, en het pomponteam. Het orkest maakte indruk met het geweldige werk Homage, waarmee ze eerder deze maand op de ONFK te Drachten Nederlands kampioen werden.  Al met al veel fraais, dat na afloop door het publiek werd beloond met een staande ovatie.

- advertentie - 

Volgend jaar viert de vereniging haar 90 jarig bestaan!!

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button