Algemeen

Uit de hand gelopen grap: ‘Politie bekeurt trouwauto’

Winschoten – Er is een grote ophef over de politie van Winschoten, afgelopen vrijdagmiddag verscheen er namelijk op het sociale netwerk Facebook enkele foto’s. Op deze foto’s is te zien dat de politieagent(e) een trouwauto een bekeuring gaf wegens foutief parkeren in de Langestraat. Echter wist de fotograaf hiervan niet de reden en publiceerde de foto’s. Het betrof uiteindelijk te gaan om een grap van de agenten die bevriend zijn met het getrouwd echtpaar.

- advertentie - 

De foto werd al snel overgenomen door meerdere media’s, zonder het verhaal te verifiëren.

Bekeuring foutief
Op de locatie waar het voertuig stond geparkeerd is geen invalidenparkeerplaats waarvoor de boete 370 euro zou zijn. Parkeren in een parkeerverbodzone kost 90 euro. Er is geen feitcode te zien op de transactie. Ook is het soort voertuig niet ingevuld, daar moet de afkorting PA (personenauto) staan. De omschrijving klopt ook niet, het is of foutief parkeren of parkeren zonder vergunning. In het vakje rechtsboven staat een K (Kennisgeving van bekeuring) terwijl er een A (aankondiging van beschikking) had moeten staan bij een parkeerovertreding.

Het gemeentehuis in Winschoten is op vrijdags (dag van bekeuring) al om 15.00 uur gesloten. Op bekeuring staat tijdstip overtreding van 16.26 uur. Erg laat om te trouwen.

Oftewel, de kennisgeving is als grap bedoeld, maar valt niet in goede aarde door onwetendheid bij meerdere media’s en lezers.

- advertentie - 

Gerelateerde artikelen

43 Reacties

  1. maar eh, de tijd klopte wel hoor, het was zeker al na vier uur waar die getrouwd zijn, mijn klok was niet kapot en die tijd klopt wel op de bon

  2. man man wat een gezeur om niks, dit was gewoon een grap en verder niets, ze hadden er wel voor betaald hoor om hun auto daar te laten staan.

  3. Whahaha leuke actie, maar mensen reageer toch niet zo heftig, bij een bekeuring krijg je niet meer zo’n gele bon hoor.

Back to top button