AlgemeenRegionaal nieuws

112GroningenDag veel groter dan verwacht

- advertentie -

Groningen – De website 112Groningen.nl bestaat 12,5 jaar. Dit moeten we gaan vieren met een publiekelijk evenement, zo dacht Martin Nuver. En zo ontstond de 112GroningenDag. Maar dat deze dag zo groots zou uitpakken en dat er zo veel instanties zijn die hier graag aan mee willen werken, dat had Dhr. Nuver nooit verwacht. Ruim een halfjaar geleden zijn de voorbereidingen begonnen, met een spectaculaire 112GroningenDag op 28 mei in MartiniPlaza Groningen tot gevolg. 

- advertentie -

“Het eerste concept van de 112GroningenDag bestond uit een kleinschalige 112Dag ergens in de provincie in de openlucht”, zo verteld Martin Nuver, oprichter en eigenaar van 112Groningen.nl.” Het bleek al snel dat ons jubileum niet kleinschalig zou worden. Vele hulpdiensten, bedrijven en instellingen dragen ons een warm hart toe en verlenen graag hun medewerking. De 112GroningenDag is voor iedereen toegankelijk en wordt een uitje voor jong en oud”, aldus Martin Nuver. 

Lees meer: Grote 112Dag zaterdag 28 mei in de Martiniplaza

Op 28 mei 2016 vindt in en om MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan 2 in Groningen een grootse “112groningenDag” plaats met tal van doorlopende activiteiten. Van 10.00 tot 17.30 uur zijn er diverse hulpverleningsinstanties aanwezig, waaronder verschillende brandweerkorpsen, ambulancezorg, politie, meldkamer (MKNN), Veiligheidsregio Groningen, Noodhulpteam, defensie, crash tender, en vele anderen. De gehele dag zijn er talrijke spectaculaire demonstraties en de hulpverleners geven u graag uitleg over hun werk.

Naast alle hulpdiensten is er een grote informatiemarkt. Diverse standhouders geven informatie over brand- en inbraak preventie, reanimatie cursus, AED gebruik, voorkomen van schade bij blikseminslag, reddingsduiken, beveiliging, en nog veel meer… Bijna 70 instanties zijn aanwezig met een grote diversiteit aan stands. De 112GroningenDag wordt het platform voor veiligheid, gezondheid, risicomanagement en crisisbeheersing. Op het Horecaplein kunt terecht voor een hapje en een drankje en doorlopend zijn er muzikale optredens, waaronder de politiesteelband en het North Frisian Percussion Corps (NFPC) uit het Friese Dokkum.

De dag wordt afgesloten met een optreden van feestband Jukebox op het hoofdpodium. Bij succes blijft het horecaplein met live muziek geopend tot 20.00 uur. Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er een kinderplein ingericht, met clown Marco, springkussens en een kleurplaatwedstrijd. Ook kunnen kinderen op de foto als echte agent of brandweerman! De hoofdsponsor van de 112GroningenDag is Bestrating.nl, leverancier voor al uw soorten bestrating!

- advertentie -
  • Wat: 112GroningenDag
  • Wanneer: 28 mei 2016 van 10.00 tot 20.00 uur
  • Waar: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 Groningen
  • Entree: € 2.50 p.p. (Kinderen tot 12 jaar gratis)

Kijk voor meer informatie op www.112groningen.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button