AlgemeenIncidenten

Forse uitslaande brand bij Virol Scheemda (Update)

- advertentie -

Scheemda – Bij afvalverwerker Virol op industrieterrein Haven Zuidzijde in Scheemda is dinsdagavond brand uitgebroken. Het vuur woedt in twee papierloodsen en veroorzaakt al uren een enorme rookontwikkeling.

- advertentie -

Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een ‘zeer grote brand’ waarvoor grip 1 is afgegeven. Dit houdt in dat meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. Inmiddels zijn tussen de 75 en 100 brandweerlieden op de been.

De blusploegen van onder meer Scheemda, Winschoten en Hoogezand proberen op dit moment het kantoorgebouw naast de loodsen te redden. In de directe omgeving zijn de wegen afgezet.  De brand in de papierloodsen wordt bewust nog niet geblust, om nog meer rook te voorkomen.

De brandweer verwacht de hele nacht nog in actie te zijn.

NL-Alert: ramen dichthouden
Vanwege de rookontwikkeling hebben de hulpverleningsdiensten een NL-Alert verstuurd aan onder meer inwoners van Scheemda, Heiligerlee, Winschoten en Zuidbroek met het verzoek om ramen en deuren gesloten te houden.Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) heeft verkeer op de nabijgelegen A7 geen last van de rook, omdat de wind de andere kant op staat.
Tekst: RtvNoord
Foto’s: JB & MH/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button