AlgemeenIncidenten

Brand bij Virol Scheemda duurt zeker nog enkele dagen

- advertentie -

Scheemda – De brand bij afvalverwerker Virol in Scheemda zal nog dagen woeden. ‘Het vuur is hardnekking en nog lang niet gedoofd’, zegt een woordvoerder van de brandweer.

- advertentie -
Kantoorpanden
De brand bij Virol brak dinsdagavond uit en woedt sindsdien in twee papierloodsen. Pogingen om de kantoorpanden te behouden zijn tot dusver gelukt. De gebouwen hebben wel veel rook- en waterschade opgelopen.De brand in de papierloodsen wordt bewust niet geblust om nog meer rookontwikkeling te voorkomen.Rookkolom
Door de brand is een dikke rookkolom ontstaan, die aan het begin van de avond tot in de verre omtrek werd gezien. Meldingen daarvan kwamen onder meer uit Veendam, Stadskanaal en het Drentse Annen. De rook neemt inmiddels wel iets af, maar is nog steeds hevig.

Mega inzet
Voor de brand werd dinsdagavond grip 1 gegeven. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn naar Scheemda gestuurd om te assisteren bij de brand. Op een gegeven moment waren er tussen de 75 en 100 brandweermensen op de been.

Medewerkers
Over de oorzaak van de brand zijn nog geen mededelingen gedaan. Op het terrein waren geen medewerkers aanwezig en er zijn geen gewonden gevallen.

Alert
De hulpverleningsdiensten gaven dinsdagavond een zogeheten NL-Alert. Via een SMS werden omwonenden gewaarschuwd om ramen en deuren dicht te houden. Het bericht werd in een grote straal verspreid.

Lees meer:
Veelgestelde vragen aan de brandweer omtrent brand
Brand Virol goed te zien vanuit vliegtuig
Sloop- en bluswerk begonnen bij Virol Scheemda
Brand bij Virol Scheemda duurt zeker nog dagen
Forse uitslaande brand bij Virol Scheemda (Update)

Tekst: RtvNoord
Foto’s: JB/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button